Get Adobe Flash player

Новини С НАЙ-ВИСОКОТО  ОТЛИЧИЕ "ГРАН ПРИ" СЕ ЗАВЪРНА ФОЛКЛОРНА ФОРМАЦИЯ „ПРОЛЕТ” С РЪКОВОДИТЕЛ АНДОН БОЖАНИН ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ И ПОМОРИЕ. НЧ ” БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914” СЕ ВКЛЮЧИ В ТЪРЖЕСТВЕНОТО ЧЕСТВАНЕ НА 138 ГОДИШНИНА ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО НА КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ И  ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ.


 

 ТАНЦОВ  СЪСТАВ „ПРОЛЕТ“  ОТНОВО  С ДВЕ ПРЕСТИЖНИ НАГРАДИ ОТ МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ  В  ЧЕХИЯ

С два приза се завърна от участието си  в  37-ият Международен фестивал-конкурс за фолклор, танци и музка "ЗВЕЗДИТЕ НА ПРАГА" , танцов фолклорен състав „Пролет“  с ръководител Мария Янева, в който взеха участие две танцови групи. 

При изключително оспорвана надпревара , талантливите танцьори се състезаваха с танцьори от Индонезия, Армения,Украйна,Унгария,Сърбия, Словакия,Чехия и България , и спечелиха заслужено Първо място за голяма група с танца”Пиринска магия” и Второ място за средна група с танца „Шопски ритми”.

Това участие бе голямо предизвикателство за децата, справихме се повече от блестящо, показахме красотата на българския фолклор,след концерта всички ни поздравяваха,че сме им доставили огромна радост- заяви след завръщането си  ръководителят на танцовия състав.

Браво деца, поздравления за Вас и за художествения ръководител Мария Янева!

 
УЧАСТИЕ НА ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „ЕВТИМ ЕВТИМОВ” В МЕЖДУНАРОДНА ПОЕТИЧНА СРЕЩА 

 

На 12 август, 2023 град Прилеп  Р С Македония бе домакин за 16-ти път на поетична среща. Сборникът с поезия „ Поетично Маркукуле 2023” с творби на 220 поети от 14 държави бе представен с рецитал на част от авторите на площад „ Александрия” под планинската снага на Маркови кули . 

В книгата на 255 страници са включени стихотворения на поети от страната- домакин, включително на 20 надарени младежи под 18- годишна възраст, и на 38 творци от други държави- България, Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Турция, Германия, Австрия, Украйна, Полша, Армения, Австралия и Канада. Чуждестранните автори са публикувани на родния си език и в превод на македонски. 

В литературния сборник са включени и стихотворения на поетите от читалищния литературен клуб : Катерина Кирянова, Вили Спасова, Маргарита Георгиева, Евелина Митрева, Лилия Юрукова и  Петрана Попкочева .

Организатор на събитието е местният клуб на литературните творци,  Общината и Министерството на културата. Председателят на клуба Андриана Ристеска и Градоначалникът на Прилеп откриха литературното четене и поздравиха участниците в него. Идеята на срещата е с рецитала и сборника да се създаде културен мост между различни поколения и народи.
СИЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА XI МЕЖДУНАРОДЕН ЛЕТЕН ФЕСТИВАЛ „MEET THE TRADITION” В МОНТЕКАТИНИ ТЕРМЕ, ИТАЛИЯ НАПРАВИ КЛУБА ЗА НАРОДНИ ТАНЦИ „МАКЕДОНКА„ С РЪКОВОДИТЕЛ МАРИЯ ЯНЕВА

В тазгодишното издание се включиха 13 групи от България, Ирландия, Полша, Турция, Естония , Литва,  и др.

Фестивалът се проведе в две вечери, като първата участниците представиха атрактивно дефиле по главната улица на град Монтекатини Терме. Българската група развя националния трибагреник , а туристи и италианци се снимаха с атрактивните участници . Във фестивална вечер прекрасните танцьорки на Мария Янева се представиха със страхотна фолклорна програма, с която развълнуваха, впечатлиха и докоснаха сърцата на цялата публика.

 С плакет , грамота, емоции и прекрасни впечатления от цялостната организачия на фестивала се завърнаха прекрасните дами на Мария Янева .

 Благодарим на директора на фестивала Роберто Кастелини и на  артистичния  директор  Светлана Руменова да бъдем част от това грандиозно събитие.  
ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН  КОНЦЕРТ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ КЛАС ЦИГУЛКА, МАНДОЛИНА И КИТАРА С ПРЕПОДАВАТЕЛ ТОДОР КОВАЧЕВ  ПРИ НЧ ”БРАТЯ МИЛАДИНОВИ-1914”

На 29 юни в читалищния Клуб на дейците на кулурата се проведе традиционният заключителен концерт на учениците от клас цигулка, мандолина и китара към детска музикална школа  при  НЧ " Братя Миладинови – 1914". В рамките на малко повече от час родители, гости и близки на децата се насладиха на изпълненията им и оцениха подобаващо с аплодисменти наученото през годината.

Концертът бе емоционално преживяване за всички присъстващи, един музикален подарък, който децата поднесоха чрез прекрасните си  изпълнения .

Заслужени поздравления от родителите и гостите на концерта получи  преподавателят Тодор Ковачев, един от най-добрите музикални педагози в нашия град.

Заключителният концерт е едно от най-вълнуващите събития в читалището на който се връчват свидетелствата на учениците, заимствал духа и естетиката на някогашните  тържества в края на годината, той представлява  целогодишната работа на децата и отразява както постиженията  на учениците, така и на техните учители.

 
МАЛКИТЕ ТАНЦЬОРИ ОТ ДЕТСКИ ТАНЦОВ ФОЛКЛОРЕН СЪСТАВ ”ПРОЛЕТ” С РЪКОВОДИТЕЛ МАРИЯ ЯНЕВА СЕ ЗАВЪРНАХА ОТ ПЪРВОТО СИ МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ В ТУРЦИЯ   

С диплом и статуетка за отлично представяне се завърнаха най-малките танцьори на фолклорен ансамбъл „Пролет“ с ръководител Мария Янева от международен танцов фестивал, провел се в град Айвалък, Турция в дните от 18 до 23 юли.

Децата бяха й най-малките участници в международния форум, те завладяха сърцата на публиката, която бурно ги аплодираше и ги спираше, за да се снима с тях по време на дефилето.

„Страхотно вълнение, положителни емоции и неописуема еуфория предизвика фестивала у децата, при първата им изява на международна сцена“, споделиха родителите , които придружаваха децата.

След достойното си представяне , малките танцьори се прибраха с много впечатления и нови приятели.

Във фестивала участваха групи от Молдова, Румъния, Сърбия, България и Турция .УЧАСТИЕ  НА  ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ “ЕВТИМ ЕВТИМОВ” ПРИ НЧ” БРАТЯ МИЛАДИНОВИ-1914” В  XXIV МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ ”МЕЛНИШКИ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЯТА”

И тази година град Мелник посрещна поети и творци за XXIV издание на фестивала „Мелнишки вечери на поезията”. На 10 и 11 юни авторите  представиха своето творчество сред невероятната природа и атмосфера под Мелнишките пирамиди.

В Мелнишките поетични вечери участваха Валя Църнакова, Маргарита Георгиева, Стоян Милев, Катя Кирянова и Лили Трендова, която спечели първа награда за стихотворението си.

Представени бяха и новите книги на ръководителя на читалищния литературен клуб Катя Кирянова.

В културното събитие се включиха творци от Италия, Сърбия, Хърватия и Р Северна Македония.

 „Мелнишки вечери на поезията“ обединява красотата на словото, гради мостове на приятелство и сътрудничество между български и чуждестранни творци.


 

ПОРЕДНОТО НАЙ-ВИСОКО ОТЛИЧИЕ ЗА ИВАН СТОИЛКОВ ВЪЗПИТАНИК НА НЧ “ БРАТЯ МИЛАДИНОВИ-1914“ 

- ГРАН ПРИ СТАТУЕТКА НА Й.С.БАХ 

- НАГРАДА НА ФОНДАЦИЯ „ КРАСИМИР ГАТЕВ“ 

 

В дванадесетото издание на конкурса за млади пианисти „ Нашите деца свирят Бах“, провел се в гр. Благоевград с участието на 41 деца, разпределени в четири възрастови групи , най- престижната награда  бе връчена на Иван Стоилков , ученик от читалищната музикална школа с преподавател г-жа Ирина Назърова.

Участие в конкурса взеха пианисти от цяла България: Пловдив, София, Сливен, Велико Търново, Габрово, Варна, Бургас, Враца, Сандански, Петрич и Благоевград.

Жури в състав Председател: проф. д-р Йордан Гошев и членове проф. д-р Ромео Смилков и Павлина Чочова безапелационно определиха за най-добър изпълнител Иван Стоилков.

Поздравления  за нашия талантлив възпитаник , който печели трета поред престижна награда за тази година! 

Поздравления  за артистичния му талант, за постоянството и себераздаването на сцената!

Поздравления и за г-жа Ирина Назърова за нейния професионализъм и преподавателска отдаденост!

 ДЕМОНСТРАЦИЯ  И УЧАСТИЕ НА ПЕТРИЧКИТЕ ТАЛАНТЛИВИ ТАНЦЬОРИ  ОТ  ФОЛКЛОРНА ФОРМАЦИЯ  „ПРОЛЕТ“ КЪМ ЧИТАЛИЩЕ „ БРАТЯ МИЛАДИНОВИ-1914“ В НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ

Танцова фолклорна формация  „Пролет“ с художествен ръководител  Андон Божоанин взе участие в  XIV Национален фолклорен фестивал  “ХОРО КРАЙ ПОМОРИЙСКИЯ  БРЯГ“ в който се включиха 47 фолклорни състава от цялата страна. 

 Наред с представянето на концертна програма, фолклорната формация  имаше специална покана да се включи в семинара съпътстващ фестивала и да представят характерните и атрактивни петрички хора, като заслужено спечелиха симпатиите  и бурните овации на публиката.

Поздравления за отличното представяне и прекрасните изпълнения!

   Денс клуб "Кристал" при НЧ "Братя Миладинови1914" гр.Петрич 

С невероятни спомени, високо отличие и прекрасно настроение се завърна Денс клуб "Кристал" при НЧ"Братя Миладинови-1914", Петрич от Международен фестивал "PARALIA SUMMER FEST", който се проведе в гр. Катерини Паралия, Гърция. Отново на „Кристал” се  падна висока чест от Организаторите да откриваме фестивала, както и в Турция. Яркото емоционално представяне на "кристалчета" повдигна настроение на публиката и със всяко излизане беше съпроводено с бурните аплодисменти. 

Освен изявите на фестивала прекрасните юниори на „Кристал” успяха да се забавляват, да се къпят в морето и да яхнат вълните с атрактивни превозни средства . А пухкавите играчки вечерта изненадаха всички нас. Времето беше чудесно.МАНДОЛИННА ФОРМАЦИЯ  ПРИ НЧ "БРАТЯ МИЛАДИНОВИ- 1914" ГР.ПЕТРИЧ 

 

  Заслужени бяха аплодисментитие за мандолинната  формация с диригент Тодор Ковачев , които участваха в Международния танцов и музикален  фестивал "PARALIA SUMMER FEST, състоял се от 08. 06. до 11.06.20223г. в Гърция.

На фона на танцовите групи от България, Турция, Сърбия и Украйна те впечатлиха публиката с богатия си многожанров репертоар и перфектно изпълнение на класически творби от европейски  композитори и пиеси на основата на българския фолклор. Литературен клуб „Евтим Евтимов” при НЧ ”Братя Миладинови-1914” с ръководител Катерина Кирянова участваха в поетична среща на творци от България и Р Северна Македония, състояла се в Културния дом на гр. Струмица. Творците бяха поканени да присъстват на представянето на новата книга на Никола Сараилия „Платно от тристишия”. 

Никола Сараилия е известен автор, превеждан на различни езици, носител е на много литературни награди, автор на детски интерактивни игри, научни трудове и рецензии.

Никола Сараилия работи като драматург в театър „Аце Панов”.
Прекрасните възпитаници на  Денс клуб „Кристал” , Детско-юношески  танцов състав ”Пролет „ , Фолклорна формация „Пролет”  и  Детска музикална школа традиционно радваха публиката на празненствата по повод  Празника на града  и  „Парада на професиите и знаниетo„ организиран от  ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ .

Браво, деца! Благодарим ви за прекрасния музикален подарък и неподправените емоции!

Благодарим и на Национална  асоциация  на  мед. сестри  и акушерки – БАПЗГ, за поканата да бъдем част от техния празник, включвайки се в тържеството, състояло се в р-т  „Аvalon  HАLL „ на 05.05.2023г.НЧ „Братя Миладинови -1914” се включи в тържественото поклонение по повод 147 години от подвига на Христо Ботев и неговата четаЧиталищните секретари Гичка Тренева, Павлина Христова и Йорданка Кузманова , участваха като делегати от Община Петрич в  XXXVI        Конгрес на Съюза на народните читалища, провел се в гр. София.


 

Прекрасните момичета от Танцов фолклорен състав „Пролет” с рък. Мария Янева и Денс клуб "Кристал" с рък. Марина Димова отново зарадваха публика в неделя. За нас беше чест да участваме заедно с още 15 състава от нашия регион в невероятен спектакъл от багри и мотиви на Параклиса "Св. Константин и Елена"  с. Първомай  на 21 май . 

Благодарим на организаторите за прекрасните емоции, отлична сцена и организация на цялото мероприятие. pastedGraphic.pngpastedGraphic.pngpastedGraphic.pngpastedGraphic_1.pngДа расте добро и красотата сред нас и около нас !ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !!!
НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ "МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО"
ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА КНИГАТА - 2-РИ АПРИЛ В ДЕТСКИЯ ОТДЕЛ НА БИБЛИОТЕКАТА СТАРТИРА НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ "МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО" С НАЙ-НОВИТЕ КНИЖКИ.
ЗАПОВЯДАЙТЕ!


САМОДЕЙЦИТЕ  ОТ ОБЩИНА ПЕТРИЧ  ЧЕСТВАХА ЗАЕДНО „ПРОФЕСИОНАЛНИЯ”  СИ  ПРАЗНИК  ДЕНЯ  НА САМОДЕЕЦА

Над 400 самодейци от гр. Петрич и селата: Кърналово, Първомай, Марикостиново, Ключ, Самуилово, Скрът, Габрене, Михнево, Старчево, Рупи, Генерал Тодоров, Яворница, Беласица, Кавракирово и Тополница , се включиха в празника показвайки своите танцувални и певчески умения, като дългите хора и веселието бяха неизменна част от вечерта.Официални гости на тържеството бяха Председателят на Общински съвет Петрич  Светла Данаилова , Зам.- кмет Община Петрич Нина Попова и Костадин Стойков- депутат от 48  Народно събрание. Поздрав към всички самодейци  поднесоха г-жа Нина Попова и Гичка Тренева , секретар на НЧ ”Братя Миладинови-1914” Петрич.

Първи март е традиционен празник на любителското художествено творчество, обединяващ хора с различни професии, но всички водени от любовта към българския фолклор.Това е празник за хората , които не жалят сили и време, за да работят за запазването на непреходните български традиции и култура.
НЧ „Братя Миладинови -1914” се включи в тържественото отбелязване на Деня на свободата – 3 март
 

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
И ТАЗИ ГОДИНА ПОСРЕЩАНЕТО НА БАБА МАРТА В ДЕТСКИ ОТДЕЛ НА БИБЛИОТЕКАТА СЕ ПРЕВЪРНА В ПРЕКРАСЕН ПРАЗНИК ЗА ДЕЦАТА ОТ ДГ №3 ‘’СЛЪНЦЕ’’.
ВЕСЕЛИ МАРТЕНИЦИ СЕ УСМИХВАТ ОТВСЯКЪДЕ, А ДЕЦАТА РЕЦИТИРАХА СТИХЧЕТА И ПЯХА ПЕСНИЧКИ ЗА ПРАЗНИКА.
ПО ТРАДИЦИЯ БАБА МАРТА ЗАРАДВА ВСИЧКИ, КАТО ЗАВЪРЗА МАРТЕНИЦА НА ВСЯКА РЪЧИЧКА ЗА ЗДРАВЕ И ЩАСТЛИВИ ДЕТСКИ УСМИВКИ.
НЕКАБАБА МАРТА ДОНЕСЕ НА ВСИЧКИ ЗДРАВЕ И БЛАГОДЕНСТВИЕ!


 

Почит към Апостола!

НЧ  ”Братя Миладинови-1914”  се включи във възпоменателното факелно шествие за 150-годишнината от гибелта на Васил Левски. 

НЧ "Братя Миладинови - 1914" се включи в отбелязване на празника Трифон Зарезан, организиран от Община Петрич.

Ритуалът "Зарязване на лозата" бе представен от читалищните самодейци Илия Батев и Лозан Котоманов. Празничното настроение създадоха танцьорите от Танцов фолклорен съствав "Пролет" с рък. Мария Янева


Катя Кирянова, Лили Юрукова, Лили Трендова, Маргарита Илиева, Слави Митев и Кирил Точевски - част от поетичното ято творци от читалищния литературен клуб "Евтим Евтимов" честваха 14 Февруари - празника на виното и любовта със свои любими стихотворения.
 

ЧЕСТВАНЕ НА БАБИНДЕН
Детски танцов фолклорен състав "Пролет" с рък. Мария Янева и Денс клуб "Кристал" с рък. Марина Димова поздравиха всички жени, които честваха Деня на родилната помощ в р-т "Avalon hall".
Много настроение, емоция и аплодисменти предизвикаха със своите завладяващи танцови изпълнения талантите на НЧ "Братя Миладинови - 1914"

                               „КОЛЕДНИ ВЪЛШЕБСТВА” 

 Празничен   концерт  на  Школата по изкуства  състоял се в р-т„България”.                                                  

Невероятен танцов и музикален спектакъл подариха на своите родители и всички гости децата от НЧ „Братя Миладинови - 1914“.             Импровизираната сцена заблестя с празничните танцови и певчески изпълнения, засия в идеята на една коледна феерия на красотата, усмивките и детската радост.

Официални гости на тържеството бяха Председателят на Общински съвет Петрич г-жа Светла Данаилова, Началник – отдел ” Общинска администрация”  г-жа Илияна Попова ,г-н Живко Карадалиев и г-н Янко Стоянов общински съветници.

Илияна Попова благодари на всички деца , които със своята артистичност поставиха началото на една по-различна атмосфера, която идва с дните на Рождеството,като им пожела през следващата година , да се завърнат в обновеното читалище.Литературен клуб "Евтим Евтимов" при НЧ "Братя Миладинови - 1914" се включи в поетичната вечер посветена на 25 ноември - Международен ден срещу насилието над жените, провела се в кафе-бар "HARLEM"Библиотеката при НЧ ''Братя Миладинови - 1914'' отново спечели проект на Министерството на културата за финансова подкрепа и обновяване на фондовете на библиотеките с книги и други информационни източници по програма ''Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност''.

Стойността на проекта е пет хиляди лева.

Включените нови заглавия са от всички отдели на знанието - психология, природни науки, медицина, история, художествена литература за деца и възрастни и др.

Надяваме се, че с тях ще отговорим на читателските потребности и търсения.
75-ГОДИШЕН  ЮБИЛЕЙ НА КАТЯ КИРЯНОВА , КОЯТО  ЗАСЛУЖЕНО БЕ УДОСТОЕНА СЪС ЗВАНИЕТО „ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН“ НА ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ПЕТРИЧ 

Катя Кирянова е изтъкнат поет, писател, автор на 53 издадени книги , член на съюза на Българските писатели и ръководител на литературен клуб „Евтим Евтимов” при НЧ  ”Братя Миладинови-1914”.

За своето творчество и принос в културата тя получи специален плакет ,най-високото отличие на обл. Благоевград , който и бе връчен лично от областния управител Николай Шушков.

Уникален подарък получи и от г-жа Нина Попова зам.- кмет „Хуманитарни дейности „ Община Петрич.


 

     НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ-1914”

 

Уважаеми родители,

 Във връзка със стартирането на проекта  „Обновяване на културна инфраструктура” по Оперативна програма  „Региони в растеж”  с дата на подписване на договора  29.06.2021г.  възложител на проекта Община Петрич , разрешителното за строеж  от 01.07.2022г. , строителните  дейности  в НЧ ”Братя Миладинови-1914” , ще продължат една година.     Надяваме се на вашето разбиране и добро отношение , за да може децата  през следващата година да се завърнат в нови модерни зали и кабинети с атрактивно интериорно пространство, удовлетворяващо съвременните нужди на културната и творческа дейност на читалището.

През този период художествено -творческата дейност на читалищните състави няма да бъде преустановена.

Графикът за репетициите е изготвен и сведен до Вашето знание , съставите ще ползват следните помещения:

- Детски танцов фолклорен състав ”Пролет”  в залата на ГУМ

-Клуб за народни танци  „Македонка”   в залата на ГУМ

- Клас пеене в залата на ГУМ

- Денс клуб „Кристал” в кафе - клуб „Идалго”

- ФФ ”Пролет” - бивш Клуб на културните дейци

- Детска музикална школа -  бивш Клуб на културните дейци

- Клас пиано в музикалния кабинет на ОУ ”Антон Попов”

Читалищна библиотека с обособени отдел да възрастни и детски отдел се помещава на 1 етаж в ГУМ до Дирекция „Местни данъци и такси”.

 

От Читалищното Настоятелство
НЧ "БРАТЯ МИЛАДИНОВИ - 1914'' СЕ ВКЛЮЧИ В ТЪРЖЕСТВЕНОТО ЧЕСТВАНЕ ПО ПОВОД 110Г. ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ПЕТРИЧ ОТ ТУРСКО РОБСТВО


Фолклорна формация "Пролет" с рък. Андон Божанин взе участие в празника на гр. Разлог
 

 
НЧ "БРАТЯ МИЛАДИНОВИ - 1914"
 
ПРЕДСТАВЯНЕ ПОСМЪРТНО НА ПОЕТИЧНАТА КНИГА ''ПАРЧЕТА ОТ ЛУНА'' НА ДОЦ. Д-Р ХРИСТО ФРЕНГОВ - УВАЖАВАН ЛЕКАР, ДЪЛГОГОДИШЕН ЧИТАЛИЩЕН ДЕАЯТЕЛ И ЧЛЕН НА ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ ''ЕВТИМ ЕВТИМОВ''.
 
Благодарим на Габриела Стоименова, Мария Бориславова и на Гичка Тренева - внучка на д-р Френгов за прекрасните рецитаторски умения, с които докоснаха сърцата ни. Съпреживяхме емоцията със завладяващите изпълнения на мандолинна формация при НЧ "Братя Миладинови" сдигирент Тодор Ковачев, които сътвориха една неповторима вечер с поезията на доц. д-р Христо Френгов.НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ ''БРАТЯ МИЛАДИНОВИ - 1914'' ПЕТРИЧ
ПОБЕДИТЕЛИ В ДЕВЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЛЮБОВНА ЛИРИКА ''ГОРЧИВО ВИНО'' - 2022


НЧ "Братя Миладинови - 1914" се включи в тържественото честване по повод 114г. от Независимостта на България.

 

 
 

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914‘’  ПЕТРИЧ

                        IX НАЦИОНАЛЕН ПОЕТИЧЕН КОНКУРС

,, ГОРЧИВО ВИНО 2022‘’

 

Победители в Деветия национален конкурс за любовна лирика „Горчиво вино“ – 2022

                                               Резултати

Журито, председателствано от литературния критик и издател Пламен Тотев и с членове : Петя Хантова – адвокат, поет и член на читалищното настоятелство,  Катя Кирянова – поет , ръководител на литературен клуб „Евтим Евтимов” и член на Съюза на българските писатели , имаха удоволствието да избрат най-добрите творби, след което беше разкрита анонимността на авторите. Присъждат се следните награди:

Първа награда - диплом, плакет и договор за издаване на книга получава Евгения Чаушева от гр. София за стихотворението „Нощем пия кафе“ 

Втора награда- диплом и предметни награди получава  Ивайло Терзийски от гр. Силиста / живее в Лондон/  за стихотворението”Щафета”

Трета награда - диплом получава  Милчо Петров от гр.София за стихотворението „Бръмбари в бутилка“ 

Трета награда - диплом получава – Кирил Аспарухов от гр.Варна за стихотворението  „Някога някой казвал ли ти е…“

 

Специална награда за най-добър млад автор в конкурса получава

Михаела Пейчевска от гр.София за стихотворението   „Сутрин“

 

Това е една от най-силните година в историята на конкурса – от близо 200 творби бяха номинирани 24 зрели и въздействащи стихотворения, което изключително много затрудни избора за наградите. Затова журито реши:

През 2023 г., по повод 10-годишнината на конкурса, в навечерието на 14.02., Деня на влюбените, да бъде издаден антологичен сборник, който, освен наградените творби във всички издания на конкурса досега, да включи и останалите номинирани в тазгодишното издание:

 

Петя Лалбонова – гр. Пловдив, Гюлшен Алиева-гр.Плевен, Красимира Макавеева – гр.София, Анна Петрова-Дюлгерова – гр. Варна, Ангел Дюлгеров-Перник, Георги Ревов- гр. Пловдив, Димитър Петров – гр.Разград, Светлана Николова- гр. Харманли, Йорданка Николова –гр.Пловдив, Миглена Папаринова –гр.София, Йорданка Маринова –гр.Варна, Румяна Попова-Бакърджиева – гр.София, Зоя Кацарова гр. София, Иван Кръстев – гр.Варна, Мария Панайотова – Стара Загора, Ваня Велева – гр.Ямбол, Маргарита Мартинова – гр.София, Виктория Катранова – гр. София, Радостина Койчева – гр. София .(имената са в реда на получаване на творбите за конкурса).

 

Официалната церемония по награждаването се състоя в София на 09. 09. 2022 г., от 18:00 ч., в Литературния кът на Алея на книгата. Обичани български поети  участваха  в литературното четене в памет на Евтим Евтимов и съпругата му Романьола Мирославова.

 

Поредна гордост за талантите на НЧ "Братя Миладинови - 1914"!
С голямата награда "Танц на мира" се завърнаха танцьорите от ДТФС "Пролет", с ръководител Мария Янева, от Международния танцов фестивал на мира, в който участваха и състави от Индонезия, Румъния, Босна и Херцеговина. Фестивалът се проведе в гр. Чанаккале, Турция от 26.08 до 30.08.2022г.

 
Уважаеми читатели на библиотеката при НЧ "Братя Миладинови - 1914",
Стартира Проект за цялостно обновление на сградата на читалището. Библиотеката няма да работи с читатели до приключване на проекта, който е с продължителност 365 дни. Извиняваме се за причиненото неудобство и се надяваме да се видим в нова модерна и приятна библиотека.
Молим Ви в най -кратък срок да върнете взетите книги!
Благодарим Ви!

 
Участие на Литературен клуб "Евтим Евтимов" към НЧ "Братя Миладинови - 1914 " в град Прилеп, Северна Македония.
ПОЕЗИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ
Едно невероятно приключение, което остави траен отпечатък
в душите и сърцата ни!
Послучай 15 годишнината
на Литературния клуб в гр.Прилеп, Македония, авторите от литературния клуб ,,Евтим Евтимов" при НЧ,,Бр.Миладинови 1914"- гр. Петрич бяха поканени
да вземат участие в юбилейния Алманах и в ,,ПОЕТСКО МАРКУКУЛЕ 2022", което се проведе на 12 август.
Алманахът включва рекорден брой поети - 171- от Македония и от още 7 държави.
В залата присъстваха 150 автори.
Представителките от Петрич бяха Катя Кирянова, Петя Хантова и Лилия Юрукова.
В задушевна приятелска атмосфера протекоха
4 - часовите четения.
Магията на словото бе неописуема!
Лееха се стихове,пропити с обич и тъга-въжделения,споделени
от 10 до 90 - годишни поети.
Всички участници получиха благодарствени грамоти, Алманах и възпоменателни тениски.
Нека си пожелаем повече участия в такива събития!
Те обогатяват, зареждат и създават нови приятелства!
Л.Юрукова
 

 
По стъпките на успеха! Второ място за Денс клуб "Кристал", които взеха участие в Дванадесетия международен фестивал " Дъга над Клептуза" гр. Велинград.

Поздравления за отличното представяне на нашите прекрасни танцьори от ТФС "Пролет" с рък. Мария Янева, които взеха участие в Международен фолклорен фестивал,състоял се в гр. Айвалък Турция.

 
 

 
ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН КОНЦЕРТ НА ШКОЛАТА ПО ИЗКУСТВА

Секретарят на читалището г-жа Гичка Тренева награди Кристина Стоянова
от клас пеене с преподавател Светла Гочева за отличното и представяне
и наградите получени през годините.
Признание получи и Иван Стоилков за спечелената голяма награда Гран
при в Международен конкурс за пианисти.
 

ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН КОНЦЕРТ НА ДЕНС КЛУБ "КРИСТАЛ" С РЪК. МАРИНА ДИМОВА

Специални гости на тържеството бяха приятели и близки на г-жа Марина
Димова от Украйна.
 

 
Приключване на учебната година в Детска музикална школа на клас мандолина и цигулка с преподавател Тодор Ковачев и клас китара с преподавател Светослав Лобошки.

 

Националната кампания "Походът на книгите" .продължава с четенето на нови книги
Очакваме ви в библиотеката!

 
Дарителска инициатива на Училища Европа и Съюза на народните читалища Дари книга за българско читалище.
Благодарим на Училище Европа Петрич и техните ученици за дарените книги, с които обогатихме фонда на детски отдел на библиотеката.


 


 


 

ВЕСЕЛА ЧОБАНОВА

„МИСЛЯ ЗА ТЕБ”

Вълнуваща среща с младата поетеса Весела Чобанова се състоя в библиотеката при НЧ „Братя Миладинови – 1914”. Поводът бе второто издание на стихосбирката „Мисля за теб”, в която са събрани 30 стихотворения на български и немски език. 

Красивите емоции, пресъздадени чрез мирогледа на младата поетеса докоснаха всички приятели на поезията, които бяха на срещата и те бурно я аплодираха.

Благодарим за прекрасното преживяване, Весела Чобанова!!!

 

ПРИЯТЕЛИ НА БИБЛИОТЕКАТА

 

Книгата и срещата на децата с нея е една приказка. Когато четем приказка създаваме представа за добро и лошо, любов, приятелство, справедливост.

Децата от ДГ „Снежанка” се потопиха в завладяващия свят на книгите и обещаха да станат наши бъдещи читатели.

Пожелаваме им весело и безгрижно детство с много приказни приключения!!!

 

 

Народно читалище "Братя Миладинови-1914" взе участие в тазгодишното издание на "Парад на професиите ‘’ , организиран от  ПГИТ "Проф. д-р Асен Златаров", който беше част от тържествата  по повод празника на града. 

Танцьорите  от  Денс Клуб ,, Кристал,, с ръководител Марина Димова и Кристина Стоянова от клас  пеене с преподавател Светла Гочева  допринесоха за доброто настроение на гостите.


 

 

УЧАСТИЕ НА КИТАРО-МАНДОЛИНЕН ОРКЕСТЪР С ДИРИГЕНТ ТОДОР КОВАЧЕВ В НАЦИОНАЛНА СРЕЩА  ,, МУЗИКА НА СТРУНИТЕ’’ ГР.РАЗЛОГ.

 

 

ПОРЕДНА РАДОСТ ЗА ТАЛАНТИТЕ НА НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ‘’

МОМИЧЕТАТА ОТ ВОКАЛНА ГРУПА ,, СИЯНИЕ ‘’ С РЪК. СВЕТЛА ГОЧЕВА ПРИ ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА СЕ ЗАВЪРНАХА С ПРИЗОВО II МЯСТО ОТ XVII НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА БЪЛГАРСКА ПАТРИОТИЧНА ПЕСЕН ,, РОДОЛЮБИЕ  ‘’ В , КОЙТО ВЗЕХА УЧАСТИЕ НАД 300 ИЗПЪЛНИТЕЛИ ОТ 22 НАСЕЛЕНИ МЕСТА - СОФИЯ , ПЛОВДИВ , БЛАГОЕВГРАД, ВАРНА И ДР. 

 ФЕСТИВАЛЪТ Е ВКЛЮЧЕН В НАЦИОНАЛНИЯ КАЛЕНДАР НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА.

 

 

 

 
РИТУАЛ „ВЕЧЕ СЪМ ЧИТАТЕЛ”
Първокласници от ОУ „Христо Смирненски” посрещнаха своите любими приказни герои в детски отдел на библиотеката при НЧ „Братя Миладинови – 1914” /Хитър Петър, Червената шапчица, Доктор Ох боли, Котаракът в чизми и др./ Децата се запознаха с правилата на библиотеката и заедно прочетоха Молбата на книгата – да пазят и да не късат книжките.
Пожелаваме на първокласниците – бъдещи читатели да откриват нови знания в книжките и да опознават нови светове!

ЗАСЛУЖЕНИ ОТЛИЧИЯ ЗА СОЛИСТКИТЕ ОТ ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ ‘’
I –МЯСТО В ТРЕТА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА ЗА ГИЧКА ТРЕНЕВА
II –МЯСТО ЗА НИКОЛ АТАНАСОВА , КОИТО СПЕЧЕЛИХА ПРИЗОВИТЕ МЕСТА В МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ТАНЦОВО ИЗКУСТВО ,, TALENTS OE TOMORROW ‘’
ПОЗДРАВЛЕНИЯ!


 

ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ ‘’ С РЪКОВОДИТЕЛ МАРИНА ДИМОВА ПРИ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ‘’ ГР. ПЕТРИЧ СЕ ЗАВЪРНА С 8 ПРЕСТИЖНИ НАГРАДИ ОТ INTERNATIONAL DANCE OPEN BULGARIA , КОЙТО СЕ ПРОВЕДЕ НА 16 -17.04.2022Г. В ГР. СОФИЯ.

 ПРЕКРАСНИТЕ ИЗПЪЛНЕНИЯ НА МАЛКИТЕ И ГОЛЕМИ ТАНЦЬОРКИ БЯХА ОТЛИЧЕНИ С 5 ПЪРВИ , ДВЕ ВТОРИ И ЕДНО ТРЕТО МЯСТО. ПРЕДСТАВЯНЕТО НА НАШИТЕ ДЕЦА БЕ ОЦЕНЕНО ОТ МЕЖДУНАРОДНОТО ЖУРИ , ЗА КОЕТО ТЕ ПОЛУЧИХА И СПЕЦИАЛНА ПОКАНА ЗА ГОЛЕМИЯ ФИНАЛ В БЕЛГРАД .

СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ И НА РОДИТЕЛИТЕ , КОИТО НИ ПОДКРЕПИХА !


 

Браво на момичета от Денс клуб "Кристал", които подкрепиха Откриването на инициатива на община Петрич - Оффроуд рали в петък на 08.04.2022 г.! Слънчев ден стана още по-ярък с прекрасните изпълнения на малки и големи "кристалчета"


 

 ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ЛАУРЕАТА ОТ ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА

 Иван Стоилков от класа по  пиано на г-жа Ирина Назърова , който се завърна с престижното  1-во място от 11-то издание на  Международния конкурс ,,Vivapiano ’’, провел се на  09.04 -10.04.2022г. в Националното музикално училище ,, Любомир Пипков ’’ гр.София. Конкурсното жури от известни музикални педагози от България и чужбина оцени таланта на Иван Стоилков , който се състезаваше с участници от България , Китай и Кувейт и бе поканен да вземе участие в Гала концерта. Международният конкурс ,,Vivapiano ’’ се организира от фондация  ,, Арденца ,, и Национален фонд ,, Култура ‘’. 

 

МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО
Продължава нашият маратон на четенето в детски отдел на библиотеката при НЧ „Братя Миладинови – 1914”. Ученици от СУ „Никола Вапцаров” с преподаватели г-жа Захрева и г-жа Чолакова се срещнаха с местните детски писателки Катерина Кирянова и Лилия Юрукова.Тази среща „изгради мост”, по който най-новите творби на писателките да достигнат до своите бъдещи читатели.
Четенето прави човека мечтаещ, знаещ и можещ!

 


 


 


 

„ЧЕТИ С МЕН”

В детски отдел на библиотеката гостуваха деца от ДГ 3 „Слънце”, група „Детелини” с г-жа Любенова. Поводът бе Националната кампания „Маратон на четенето”, която включва и  библиотечната инициатива „Чети с мен” – по-големи приятели на книгата четат на бъдещите приятели на книгата.  Учениците от ПГИТ „Проф. Асен Златаров” прочетоха своите любими приказки от детството си. 

Очакваме всички големи и малки приятели на книгата!!!


 

БЛАГОДАРИМ НА ЕКАТЕРИНА ДИМИТРОВА , УПРАВИТЕЛ НА ФИРМА ,, EVANS’’ ЗА ПОКАНАТА С КОЯТО НИ НАПРАВИ ЧАСТ ОТ ПРАЗНИЧНАТА ВЕЧЕР ПО ПОВОД ОТКРИВАНЕТО НА ЗАЛА ГОЛЕМИЯ ХОЛ.


 

НА 12 МАРТ В МЕЛНИК СЕ СЪСТОЯ ПОЕТИЧНА СРЕЩА НА ПОЕТИТЕ  И ПИСАТЕЛИТЕ ОТ ЛИТЕРАТУРНИТЕ КЛУБОВЕ ОТ ПЕТРИЧ, САНДАНСКИ ,КРЕСНА И БЛАГОЕВГРАД.

КАТЯ ЕРМЕНКОВА  ИЗНЕНАДА  ТВОРЦИТЕ  С ДВЕ УКРАИНСКИ МОМИЧЕТА ПОТЪРСИЛИ УБЕЖИЩЕ ОТ ВОЙНАТА В БЪЛГАРИЯ.


 

21 март световен ден на поезията

Световният ден на поезията бе отбелязан в библиотеката с литературна среща. Лили Юрукова – член на литературен клуб „Евтим Евтимов” при НЧ „Братя Миладинови – 1914” сподели за своите първи поетични стъпки пред ученици от ПГИТ „ Асен Златаров”с преподавател г-жа Максудова.


 


 

По повод 8-ми март, Благотворителна изложба –базар на жените творци от Литературен клуб ,, Евтим Евтимов ‘’ в подкрепа на децата от Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания гр.Луковит.


 

НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914’’ ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ГЕРОИТЕ , ЗАГИНАЛИ ЗА РОДИНАТА.

144ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ.

НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ , ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ – ПОТОМЦИ НА СЛАВЕН И ГЕРОИЧЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД.


 

БЛАГОДАРИМ НА ОБЩИНА ПЕТРИЧ

ЗА ПОКАНАТА ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ ‘’ ПРИ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ –1914‘’ ДА ОТКРИЕ ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ВРЪЧВАНЕТО НА НАГРАДИТЕ ,, СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА ‘’.


 

3 МАРТ – НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ!
В БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914” – гр. ПЕТРИЧ СЕ ПРОВЕДЕ УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ „144 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ” С УЧЕНИЦИ ОТ ОУ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ” С ПРЕПОДАВАТЕЛ Г-ЖА ДАВИДОВА.
ПОКЛОН ПРЕД ПОДВИГА И ГЕРОИЗМА НА ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ – ОБИКНОВЕНИ ХОРА, ХЪШОВЕ, ХАЙДУТИ, ЧЕТНИЦИ, РЕВОЛЮЦИОНЕРИ, ЗА КОИТО СВОБОДАТА НА ОТЕЧЕСТВОТО ВИНАГИ Е БИЛА НАД ВСИЧКО!


 

ПО ПОВОД 1 МАРТ – ДЕН НА ХУДОЖЕСТВЕНАТА САМОДЕЙНОСТ , НА ПОСЕЩЕНИЕ В НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ‘’ БЕ НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ 47-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЦВЕТА ГАЛУНОВА.

 


 


 

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА

 

УЧЕНИЦИ ОТ ОУ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ”, ДНЕВЕН ЦЕНТЪР „СЛЪНЦЕ” И ГРУПА „ГЪБКИТЕ” ОТ ДГЗ „СЛЪНЦЕ” ПОСРЕЩНАХА БАБА МАРТА В ДЕТСКИ ОТДЕЛ НА БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914”.

С ПЕСНИ И СТИХЧЕТА ДЕЦАТА ОТПРАВИХА СВОИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ЗДРАВЕ И ДЪЛЪГ ЖИВОТ, А БАБА МАРТА СЕ ОТБЛАГОДАРИ КАТО ГИ ЗАКИЧИ С МАРТЕНИЧКИ – БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ.

НЕКА БАБА МАРТА ДОНЕСЕ НА ВСИЧКИ ЗДРАВЕ И МИР!!!


 

РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ ,, ЕВТИМ ЕВТИМОВ’’ ПРИ НЧ ,, БРАТЯ  МИЛАДИНОВИ -1914 ‘’  Г-ЖА КАТЯ КИРЯНОВА , СПЕЧЕЛИ ДВЕ I - ВИ МЕСТА ОТ МЕЖДУНАРОДНИ ПОЕТИЧНИ КОНКУРСИ , КОИТО СЕ ПРОВЕДОХА В РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ.

В КОНКУРСИТЕ СА УЧАСТВАЛИ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ СЪРБИЯ , ЧЕРНА ГОРА, РУМЪНИЯ И БЪЛГАРИЯ.


 

149 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ

В БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ‘’ БЕ ОТКРИТА ИЗЛОЖБА ПОСВЕТЕНА НА РЕВОЛЮЦИОННАТА ДЕЙНОСТ НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ , А УЧЕНИЦИ ОТ ОУ ,, ХРИСТО СМИРНЕНСКИ’ ‘ИЗНЕСОХА МУЗИКАЛНО ПОЕТИЧЕН РЕЦИТАЛ С ПРЕПОДАВАТЕЛИ Г-ЖА ЛАСКОВА И Г-ЖА ТРАЙКОВА. В РЕЦИТAЛА ВЗЕ УЧАСТИЕ И КРИСТИНА СТОЯНОВА ВЪЗПИТАНИЧКА ОТ КЛАС ПОП И ДЖАЗ ПЕЕНЕ С ПРЕПОДАВАТЕЛ СВЕТЛА ГОЧЕВА.

        ПОКЛОН ПРЕД ДЕЛОТО НА АПОСТОЛА НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА !


 

Тържествено честване на празника Трифон Зарезан , организиран от Община Петрич с участието на Фолклорна формация „Пролет” - ръководител Андон Божанин  при НЧ ,, Братя Миладинови -1914 ‘’.

 Ритуалът по зарязване бе представен от читалищните самодейци Лозан Котоманов и Илия Батев . 

 


 

НАМЕРИ СВОЕТО ЛЮБОВНО ПОСЛАНИЕ!

 

ПРИСЪСТВИЕТО НА ЛЮБОВТА В КНИГИТЕ Е ЕДИН ОТ ПОВОДИТЕ ДА ОБОЖАВАМЕ ЧЕТЕНЕТО!

В ДЕНЯ НА ВЛЮБЕНИТЕ ИЗНЕНАДАХМЕ ПРИЯТНО НАШИТЕ ЧИТАТЕЛИ С ПОДАРЪК – КНИГА СЪС СТИХОВЕ ЗА ЛЮБОВТА.

ОБИЧАЙТЕ СЕ!!!


 

МАГИЧЕСКИ ПЪТЕШЕСТВИЯ С ХАРИ ПОТЪР

 

ЗА ВСИЧКИ ЧИТАТЕЛИ И ПОЧИТАТЕЛИ НА КНИГИТЕ ЗА ХАРИ ПОТЪР!!!

ДЕТСКИ ОТДЕЛ НА БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914” РАЗПОЛАГА  С ЦЯЛАТА ПОРЕДИЦА НА ДЖ. РОУЛИНГ.

НЕКА СЕ ПОТОПИМ В НЕВИДИМИТЕ ИСТОРИИ И МАГИЧЕСКИ ПЪТЕШЕСТВИЯ НА ХАРИ ПОТЪР!

ЗАПОВЯДАЙТЕ!!!

 


 

НЕКA ЗАПАЗИМ МАГИЯТА НА КОЛЕДНАТА НОЩ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА , ДА БЪДЕМ ПО-ДОБРИ И ИМАМЕ СИЛАТА ДА СЪТВОРЯВАМЕ ПО ЕДНО МАЛКО ЧУДО ВСЕКИ ДЕН –ЕДНА УСМИВКА , ЕДНО ДОБРО ДЕЛО , ЕДИН ТОПЪЛ ЖЕСТ

 

                       БЪДЕТЕ ЖИВИ ,ЗДРАВИ И ИСТИНСКИ ЩАСТЛИВИ !

 

                      ВЕСЕЛА КОЛЕДА !

 


 

ИЗЛОЖБА НА КОЛЕДНИ КАРТИЧКИ

ИЗЛОЖБА ПОД НАДСЛОВ ‘’КОЛЕДНА МАГИЯ’’ ИЛИ ОЧАРОВАНИЕТО ОТ КОЛЕДНИ КАРТИЧКИ, В КОИТО ОЖИВЯВАТ ВЪЛНУВАЩИ ПОСЛАНИЯ, НАПИСАНИ ПРЕЗ 5О,60,70 И 80-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК Е ПОДРЕДЕНА В БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ ,,БРАТЯ МИЛАДИНОВИ-1914’’. ПЪРВАТА КАРТИЧКА Е С ПОЩЕНСКО КЛЕЙМО ОТ ДАЛЕЧНАТА 1947Г. КОЛЕДНИТЕ ПОСЛАНИЯ СА С БЛАГОПОЖЕЛАНИЯ ЗА ЩАСТИЕ,РАЗБИРАТЕЛСТВО,ЛЮБОВ,ЗАКЛЮЧИЛИ КОЛЕДНИЯ ДУХ, БИТ И ТРАДИЦИИ НА НАШИТЕ ПРЕДЦИ.

БИБЛИОТЕКАТА ВИ ПОЖЕЛАВА ВЕСЕЛИ КОЛЕДНО –НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!!!


 


 

С ИЗЯЩНИТЕ ТАНЦИ НА ДЕЦАТА ОТ ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ,, И ДЕТСКИ ТАНЦОВ ФОЛКЛОРЕН СЪСТАВ ,, ПРОЛЕТ ,, ГРЕЙНА КОЛЕДНАТА ЕЛХА В ЦЕНТЪРА НА ПЕТРИЧ!

Вълшебен коледен спектакъл изненада петричани минути преди да грейне в светлини коледното дърво на централен градски площад в Петрич. С невероятни танци и сценични костюми, тематично обвързани с цветовете и символиката на Коледа, талантливите танцьори на НЧ „Братя Миладинови – 1914,,  пренесоха в детския свят на емоциите гостите. Благодарност за старанието на деца и ръководители изрази кметът на общината Димитър Бръчков, който пожела на най-малките жители да не спират да мечтаят, защото чудесата се случват.

Специален поздрав от далечна Лапландия отправи и обичания Дядо Коледа. Белобрадият старец обеща много подаръци за децата на община Петрич, защото са най-послушни. След колективно броене се случи и кулминационният момент – запалени бяха светлините на коледната елха и украсата на градския площад в Петрич, веднага след това последва заря, която беше посрещната с радостни детски възгласи.

Да бъде здраве, да бъдат добри дела, да има топлина и усмивки!


ПОВОД ЗА ГОРДОСТ!
ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ДЕТСКИ ТАНЦОВ ФОЛКЛОРЕН СЪСТАВ „ПРОЛЕТ” ПРИ НЧ ”БРАТЯ МИЛАДИНОВИ-1914”– ПЕТРИЧ С ПОРЕДЕН УСПЕХ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ „УТРИННА ЗВЕЗДА”
 
Танцьорите от Детски танцов фолклорен състав „Пролет” при НЧ ”Братя Миладинови-1914” , гр. Петрич с ръководител Мария Янева спечелиха 1 място на Международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда”, който се състоя на 24-28 ноември 2021г. в гр. Банско и се проведе за 33- а поредна година. Във фестивала участваха над 500 таланти от България и Р Северна Македония.
Талантливите танцьори се представиха изключително успешно с три нови танца- два пирински и един тракийски в 3- та възрастова група и спечелиха заслужено първото място.


 

Празничен концерт на Школата по изкуства .(14.10.2021г.) Откриване на Новата творческа година .
В.Тренева секретар на читалището и Н.Попова -зам.кмет ,,Хуманитарни дейности,, пожелаха на талантите на НЧ,, Братя Миладинови-1914,, успешна, присъствена и изпълнена с много награди творческа година.


 

ЕВРОПЕЙСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ДЕН С ЧИТАЛИЩАТА ОТ ОБЩИНА ПЕТРИЧ ,ОРГАНИЗИРАН ОТ ЕИЦ- ,,ЕВРОПА ДИРЕКТНО ,,БЛАГОЕВГРАД , РЕКИЦ ,,ЧИТАЛИЩА,, БЛАГОЕВГРАД И НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ-1914,, .


СЕМИНАР НА ТЕМА „МИНИМУМ БИБЛИОТЕЧНА ТЕХНИКА” СЪС СЕКРЕТАР-БИБЛИОТЕКАРИТЕ ОТ ОБЩИНА ПЕТРИЧ СЕ ПРОВЕДЕ В РИТУАЛНА ЗАЛА НА НЧ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914”. РАБОТНАТА СРЕЩА БЕ ОРГАНИЗИРАНА ОТ РБ „ДИМИТЪР ТАЛЕВ” – ГР. БЛАГОЕВГРАД И БИБЛИОТЕКАТА ПРИ ЧИТАЛИЩЕТО. 


 

БЛАГОДАРИМ НА ПОСОЛСТВОТО НА КИТАЙСКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА

 ЗА НАПРАВЕНТО ДАРЕНИЕ НА БИБЛИОТЕКАТА ПРИ

 НЧ ,, БРАТЯ – МИЛАДИНОВИ -1914 ,,

ВСИЧКИ МАТЕРИАЛИ (КНИГИ И ДИСКОВЕ) ДАВАТ ВЪЗМОЖНОСТ НА НАШИТЕ ЧИТАТЕЛИ ДА СЕ ЗАПОЗНАЯТ С ИСТОРИЯТА И КУЛТУРАТА НА КНР.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

 


 


 


 


 

ДЕН НА НЕЗАВИСИМОСТТА

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !


 

ПОЕТИЧНА ВЕЧЕР С ЛЮБОВНАТА ЛИРИКА НА 

ЕВТИМ ЕВТИМОВ  ПОД ЗВЕЗДНОТО НЕБЕ НА ПЕТРИЧ

С ВОДЕЩ  КИРИЛ АСПАРУХОВ 


 

НАГРАДИТЕ

НА ОСМИЯ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЛЮБОВНА ЛИРИКА

,, ГОРЧИВО ВИНО ,, - 2021

ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ ПО НАГРАЖДАВАНЕТО НА ЛАУРЕАТИТЕ  СЕ СЪСТОЯ ПО ВРЕМЕ НА НАЦИОНАЛНОТО КНИЖНО ИЗЛОЖЕНИЕ В ЛИТЕРАТУРНИЯ КЪТ НА АЛЕЯТА  НА  КНИГАТА  -  08.09.2021Г.  ГР. СОФИЯ.

ЖУРИТО ,  ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАНО ОТ ЛИТЕРАТУРНИЯ КРИТИК И ИЗДАТЕЛ ПЛАМЕН ТОТЕВ И С ЧЛЕНОВЕ – ПОЕТЕСИТЕ ПЕТЯ ХАНТОВА И КАТЯ КИРЯНОВА ПРИСЪДИ СЛЕДНИТЕ НАГРАДИ:

ПЪРВА НАГРАДА ( ДИПЛОМ И ДОГОВОР ЗА ИЗДВАНЕ НА КНИГА) ПОЛУЧИ

СОФИЯ ТОДОРОВА МИЛЕВА ОТ ГР. ХАСКОВО ЗА СТИХОТВОРЕНИЕТО ,, НЕОБИЧАНЕ,, . НАГРАДАТА БЕ ВРЪЧЕНА ЛИЧНО  ОТ ГИЧКА ТРЕНЕВА , СЕКРЕТАР НА НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ-1914 ,, , КОЕТО Е ОРАГАНИЗАТОР НА КОНКУРСА.

ВТОРА НАГРАДА (ДИПЛОМ ) ПОЛУЧИ ТАТЯНА САВОВА ЙОТОВА ОТ ГР. АЙТОС ЗА СТИХОТВОРЕНИЕТО ,, СЕЗОНЕН КОКТЕЙЛ ,, НАГРАДАТА БЕ ВРЪЧЕНА ОТ ВЕНКО ЕВТИМОВ.

ТРЕТА НАГРАДА  НЕ СЕ ПРИСЪЖДА 

 ПО ВРЕМЕ НА ЛИТЕРАТУРНОТО СЪБИТИЕ СВОИ ТВОРБИ И СТИХОВЕ НА ЕВТИМ ЕВТИМОВ ЧЕТОХА ДОБРОМИР БАНЕВ, ПЕТЯ ХАНТОВА, КАТЯ КИРЯНОВА, КОСТАДИН ФИЛИПОВ, АНЖЕЛА ДИМЧЕВА, КАТЯ КРЕМЗЕР, ВИКТОРИЯ КАТРАНОВА, ЕЛИСАВЕТА ШАПКАРЕВА, МАЯ ПАНАЙОТОВА И ЛАУРЕАТЪТ НА КОНКУРСА ОТ 2015 ДИМИТЪР ХРИСТОВ.


УЧАСТИЕ НА КИТАРО- МАНДОЛИННА ФОРМАЦИЯ ВЪВ II МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН И МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ
,, ADRIATIC FEST ,, В БУДВА, БАР, ПЕТРОВАЦ
ЧЕРНА ГОРА 26-30.08.2021Г.
КИТАРО – МАНДОЛИННА ФОРМАЦИЯ С ДИРИГЕНТ ТОДОР КОВАЧЕВ СЕ ОТКРОЯВАШЕ СЪС СВОЕТО ПРИСЪСТВИЕ НА ФОНА НА ФОЛКЛОРНИТЕ ТАНЦОВИ СЪСТАВИ ОТ ПАЛЕСТИНА , РУСИЯ , УКРАЙНА , МОЛДОВА , ЧЕРНА ГОРА И БЪЛГАРИЯ. СПЕЦИАЛНОТО УЧАСТИЕ НА ГОСТ – ИЗПЪЛНИТЕЛЯ ОТ КАМЕРНА ОПЕРА БЛАГОЕВГРАД ЮРИЙ НИКОЛОВ ПРЕДИЗВИКА БУРНИ АПЛОДИСМЕНТИ С ИЗПЪЛНЕНИЯТА НА ПОПУЛЯРНИ БЪЛГАРСКИ И РУСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ.
СЕКРЕТАРЯТ ВАНГЕЛИЯ ТРЕНЕВА ДАДЕ СПЕЦИАЛНО ИНТЕРВЮ ЗА ТЕЛЕВИЗИЯТА В ГР. БУДВА , КОИТО БЯХА ОЧАРОВАНИ ОТ НАШЕТО ПРЕДСТВЯНЕ. БЛАГОДАРИМ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ПЕТРИЧ Г-Н ДИМИТЪР БРЪЧКОВ ЗА ГОЛЯМАТА ПОДКРЕПА.


 

ЕДНО ОТ ТАЛАНТЛИВИТЕ МОМИЧЕТА НА ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ ,, ГИЧКА ТРЕНЕВА ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ФОТОГРАФА ВАСИЛ МИТОВ.


 

ВАКАНЦИЯ, ЗДРАВЕЙ!!!

ЛЯТОТО Е ВРЕМЕ ЗА ИГРИ И ЗАБАВЛЕНИЯ, НО И ЗА ЧЕТЕНЕ НА КНИГИ ОТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ СПИСЪК. ВСИЧКИ ВКЛЮЧЕНИ ЗАГЛАВИЯ ОТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ЛИТЕРАТУРА МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ В ДЕТСКИЯ ОТДЕЛ НА БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914” – гр. ПЕТРИЧ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!!!

 


 

ПОРЕДНА НАГРАДА ЗА ТАНЦЬОРИТЕ КЪМ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ- 1914 ,,

 ДЕТСКИ ТАНЦОВ ФОЛКЛОРЕН СЪСТАВ ,,ПРОЛЕТ,, С РЪКОВОДИТЕЛ МАРИЯ ЯНЕВА ВЗЕХА УЧАСТИЕ В XVII ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ

 ,, ЕВРО ФОЛК-ЧЕРНО МОРЕ ,,2021 , КОЙТО СЕ ПРОВЕДЕ НА 23.06- 28.06.2021Г. В ГР. КИТЕН  ОТКЪДЕТО СЕ ЗАВЪРНАХА СЪС ЗАСЛУЖЕНИ  НАГРАДИ :

-НОСИТЕЛ НА ПОЧЕТНИЯ ЗНАК

-СЪЩЕСТВЕН ПРИНОС ПРИ СЪХРАНЕНИЕ И РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИОННИ НАРОДНИ ИЗКУСТВА

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ТАНЦЬОРИТЕ И ТЕХНИЯ РЪКОВОДИТЕЛ !


 


 

С ТАНЦОВ СПЕКТАКЪЛ ЗАВЪРШИ УЧЕБНАТА ГОДИНА НА ТАНЦЬОРИТЕ ОТ ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ’’

ФЕЕРИЯ ОТ ЦВЕТОВЕ И КОСТЮМИ , ПРЕКРАСНИ СЪЧЕТАНИЯ. БУРНИ АПЛОДИСМЕНТИ СЛЕД ВСЯКО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОТДЕЛНИТЕ ГРУПИ. НА КРАЯ НА ТАНЦОВИЯ СПЕКТАКЪЛ ДЕЦАТА ПОЛУЧИХА ГРАМОТИ ОТ СВОЯ РЪКОВОДИТЕЛ Г-ЖА МАРИНА ДИМОВА. ЗАСЛУЖЕНИ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ПОЛУЧИХА ОТ СЕКРЕТАРЯ НА НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ,, Г-ЖА ГИЧКА ТРЕНЕВА.

 


НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914 ‘’
ЗА ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ И МНОГОТО НАГРАДИ ПОЛУЧЕНИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ , БИЯНКА РАДЕВА ТАНЦЬОР ОТ ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ’’ ПОЛУЧИ ПЛАКЕТ И ПАРИЧНА НАГРАДА.
БИЯНКА ЗАВЪРШИ 12 КЛАС И ПРИКЛЮЧВА С УЧАСТИЯТА СИ В ДЕНС КЛУБ "КРИСТАЛ", ПОЖЕЛАВАМЕ И МНОГО УСПЕХИ И ДА ПОКОРЯВА НОВИ ВЪРХОВЕ!!!


 

ПОРЕДНОТО ПРИЗНАНИЕ ЗА ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ С РЪКОВОДИТЕЛ МАРИНА ДИМОВА  ,, ПРИ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914,,, КОИТО СЕ ЗАВЪРНАХА С ПЪРВО МЯСТО - ЗЛАТЕН МЕДАЛ И ДИПЛОМ ОТ XIII ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНАТ ,, ЕВРО ФОЛК ,, , КОЙТО СЕ ПРОВЕДЕ В КК. СЛЪНЧЕВ БРЯГ И ГР. ПОМОРИЕ НА 

  01.07.- 05.07.2021Г.


 

ГРАН ПРИ ЗА НАЙ-ДОБРИТЕ- ФОЛКЛОРНА ФОРМАЦИЯ  ,, ПРОЛЕТ ,,

С РЪКОВОДИТЕЛ АНДОН БОЖАНИН ПРИ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ-1914,, , КОЙТО ВЗЕ УЧАСТИЕ  В XIII ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНАТ   ,, ЕВРО ФОЛК,, В КК. СЛЪНЧЕВ БРЯГ И ГР. ПОМОРИЕ , СЪСТОЯЛ СЕ НА 01.07. – 05.07 .2021Г.

В  ШАМПИОНАТА  УЧАСТВАХА ТАНЦОВИ СЪСТАВИ  ОТ БЪЛГАРИЯ , РУСИЯ , ЛИТВА  , МАРОКО , МАЛАЙЗИЯ , ИНДОНЕЗИЯ , ИРАН , ПОЛША , УНГАРИЯ ,ХЪРВАТИЯ , МОЛДОВА И БЕЛАРУС ,КЪДЕТО  ФФ ,, ПРОЛЕТ ,,ЗАВОЮВАХА НАЙ-ГОЛЯМАТА  НАГРАДА  И  ОЩЕ 6 ПРИЗОВИ НАГРАДИ :

ABSOLUTE EUROPEN CHAMPION OF FOLKLORE FOR 2021 

 GRAND PRIX ,, GOLDEN ORPHEUS,, MONEY PRIZE – 500 EVRO

-ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ НА СВЕТОВНИЯ ФОЛКЛОРЕН ШАМПИОНАТ

- ЗЛАТЕН МЕДАЛ И ДИПЛОМ В ТРЕТА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА

- ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА НАЙ-ДОБРА ХОРЕОГРАФИЯ

- ДИПЛОМ ЗА ЗАПАЗВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТРАДИЦИОННИ ФОЛКЛОРНИ ИЗКУСТВА


 

НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ,, СЕ ГОРДЕЕ СЪС СВОИТЕ ТАЛАНТИ ОТ КЛУБ ЗА МОДЕРНИ ТАНЦИ И БАЛЕТ ,, КРИСТАЛ,, С РЪКОВОДИТЕЛ МАРИНА ДИМОВА , КОИТО БЯХА НАГРАДЕНИ НА ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОГРАМАТА  ЗА МЕРКИ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕЦА С ИЗЯВЕНИ ДАРБИ.

                           БЛАГОДАРИМ НА ОБЩИНА ПЕТРИЧ ЗА ПРИЗНАНИЕТО!


.


 

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА МАЛКИТЕ ТЕАТРАЛИ  И ТЕХНИЯ РЪКОВОДИТЕЛ Г-ЖА ЕЛЕНА СТОЯНОВА , КОИТО РАЗВЪЛНУВАХА СВОИТЕ РОДИТЕЛИ И ГОСТИ С ТЕАТРАЛНИЯ ЕТЮД.


 

ПОРЕДНА НАГРАДА ЗА ВЪЗПИТАНИК ОТ ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА ПРИ

НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914 ,,

ИВАН СТОИЛКОВ СПЕЧЕЛИ ПЪРВO МЯСТО  В X НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ,, НАШИТЕ ДЕЦА СВИРЯТ БАХ ,, , КОЙТО СЕ ПРОВЕДЕ НА 05.06.2021Г. В  ГР. БЛАГОЕВГРАД.

 ИВАН Е  ТАЛАНТЛИВ МУЗИКАНТ С РАЗНОСТРАННИ ИНТЕРЕСИ  , КОЙТО ОСВЕН , ЧЕ СВИРИ НА ПИАНО , СПРАВЯ СЕ С ЛЕКОТА КАКТО С ЦИГУЛКАТА ТАКА  И  С ТРОМПЕТА  И  ЗАСЛУЖЕНО БЕ  НАГРАДЕН ОТ ЧИТАЛИЩНОТО НАСТОЯТЕЛСТВО.


 

УСПЕШЕН СТАРТ ЗА БОЯН ЛАЗАРОВ ,КОЙТО ВЕЧЕ Е ЗРЕЛОСТНИК.ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ТОЙ БЕ ЧАСТ ОТ ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА И ОРКЕСТРАНТ КЪМ МАНДОЛИННИЯ ОРКЕСТЪР С ДИРИГЕНТ ТОДОР КОВАЧЕВ.

 


 

ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН КОНЦЕРТ НА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ ОТ КЛАС ПИАНО, КЛАС КИТАРА и КЛАС ПОП И ДЖАЗ ПЕЕНЕ С ГОДИШНА ПРОДУКЦИЯ. МЛАДИТЕ МУЗИКАНТИ ОТПРАЗНУВАХА С КОНЦЕРТ УСПЕШНОТО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА. СВИДЕТЕЛСТВА И ПОДАРЪЦИ ПОЛУЧИХА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ОТ СВОИТЕ ПРЕПОДАВАТЕЛИ  Г-ЖА НАЗЪРОВА , Г-Н ЛОБОШКИ , Г-ЖА ГОЧЕВА И СЕКРЕТАРЯТ НА ЧИТАЛИЩЕТО Г-ЖА ГИЧКА ТРЕНЕВА. ВОДЕЩ НА ТЪРЖЕСТВОТО БЕ ЧАРОВНАТА ГИЧКА НИКОЛАЕВА ТРЕНЕВА.


 

ПОРЕДНОТО ПРИЗНАНИЕ ЗА ТАЛАНТЛИВИТЕ ТАНЦЬОРИ ОТ ДЕНС КЛУБ „КРИСТАЛ” С РЪКОВОДИТЕЛ МАРИНА ДИМОВА,КОИТО СПЕЧЕЛИХА  11  ПРИЗОВИ НАГРАДИ И ОТЛИЧНО СЕ  ПРЕДСТАВИХА В XXII МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ КОНКУРС „ЮЖНИ СЛЪНЦА”

- Първо място - "Танцуващи пламъци", група Чилдрен, модерни танци

- Второ място - "Силата на знания" - модерни танци, средна група

- второ място - "Червените шапчици" - група кидс2, модерни танци

- второ място - "Време за забава" - Кидс1 , 2-ра в.гр. модерни танци.

- второ място - "Мне мама говорила" - 3 възр.гр , характерни танци

- второ място - My life - 1 възр гр., бейби2, хип-хоп

- второ място - "По пътя на стария град" - 2 ра възр гр, хип хоп, чилдрен

- второ място - "Различни , но заедно, 3 - възр гр., средна, хип-хоп

- трето място - "Огнени души" - 3 възр.гр, средна , характерни танци

- трето място - "Куклички или маймунки?" - 1 възр.гр. , бейби, модерни танци

- трето място - "Сладка мелодия" - 3 възр.гр, основна , модерни танци.


 

НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914’’ БЛАГОДАРИ НА РУСКИ КЛУБ ,, ЕДИНСТВО’’ ПЕТРИЧ , ЗА ПРИЗНАНИЕТО И ТОПЛИТЕ ПРИЯТЕЛСКИ ЧУВСТВА.

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА СЪВМЕСТНО ЧЕСТВАХМЕ ДЕНЯТ НА РУСИЯ  С ТАЛАНТИТЕ ОТ ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ ,,. ПРАЗНИЧНАТА ВЕЧЕР СЕ ПРОВЕДЕ В ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС ,, БЪЛГАРИЯ ‘’ НА 04.06.2021Г.


 

ПРОДЪЛЖАВАТ ТЪРЖЕСТВАТА В БИБЛИОТЕКАТА ПО ПОВОД 1 ЮНИ МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА ДЕТЕТО. НАШИТЕ БЪДЕЩИ ЧИТАТЕЛИ – УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ”НИКОЛА ВАПЦАРОВ”, ОУ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ”, ОУ”КОЧО МАВРОДИЕВ” и ОУ „ХРИСТО СМИРНЕСКИ” ВСЕ ПОВЕЧЕ НИ ИЗНЕНАДВАТ СЪС СВОЯТА ЛЮБОЗНАТЕЛНОСТ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ЧЕТЕНЕ. НОВИТЕ НИ ПРИЯТЕЛИ ОТ КЛАСА НА Г-ЖА ПАНДЕЛИЕВА ПОКАЗАХА СВОЯТА КРЕАТИВНОСТ , ОБЛЕЧЕНИ В КОСТЮМИ НА ЛЮБИМИТЕ СИ ПРИКАЗНИ ГЕРОИ.

ЧЕТЯЩИТЕ ДЕЦА СА ЩАСТЛИВИ ДЕЦА!!!


 


 

НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914’’ГР.ПЕТРИЧ

СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ПОДВИГА НА ПОЕТА РЕВОЛЮЦИОНЕР ХРИСТО БОТЕВ И НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ


 


 

ВЕСЕЛ ПРАЗНИК В БИБЛИОТЕКАТА!

ДЕТСКИ УТРА ПО ПОВОД 1 ЮНИ  МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА ДЕТЕТО В БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914”.

ДЕЦАТА ОТ СУ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ” И ОУ „КОЧО МАВРОДИЕВ” СЕ ЗАБАВЛЯВАХА С ЧЕТЕНЕ НА ПРИКАЗКИ, РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПРИКАЗНИ ГЕРОИ И ОБЕЩАХА ДА СПАЗВАТ МОЛБАТА НА КНИГАТА.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА МАЛКИ И ГОЛЕМИ, ЗАПАЗИЛИ ДЕТСКОТО В СЕБЕ СИ!!!


 

 „ПРЕМЪЛЧАНА ЛУНА”

 Представяне на новата стихосбирка на Петя Хантова в Клуба на дейците на културата в НЧ”Братя Миладинови – 1914”.


 

Празнично настроение създадоха учениците от Детска музикална школа с преподавател Тодор Ковачев по време на представянето на книгата на Евелина Митрева  „Ева, но не от реброто ти” в Клуба на културните дейци в НЧ”Братя Миладинови – 1914”.


 

„ВЕЧЕ СМЕ ГРАМОТНИ – МОЖЕМ ДА ЧЕТЕМ И ПИШЕМ!”

КНИГИТЕ СА ЗЛАТНОТО КЛЮЧЕ КЪМ ЗНАНИЕТО. ТОВА ПОКАЗАХА И ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ ОТ 

ОУ „КОЧО МАВРОДИЕВ” С ПРЕПОДАВАТЕЛ ГОСПОЖА МАРИНКОВА.


 

Спонтанната идея за увековечаване на големия български писател Евтим Евтимов  възниникна в разговор между видни петрички общественици , като първоначалният замисъл е бил да бъде поставена паметна плоча на фасадата на читалщето , но след много срещи и дискусии на Инициативния комитет , всички единодушно се обединяват около идеята да бъде изграден паметник в цял ръст с книга в ръка. След многото  консултации на Инициативния комитет с творци и граждани и различни предложения за мястото , надделява идеята , паметникът да бъде поставен пред духовния център на града –читалище ,, Братя Миладинови -1914 ,, . След предложение на Инициативния комитет до Община Петрич  предложението се приема единодушно.

ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ :

 

ЖИВКО БЛАГОЕВ КАРАДАЛИЕВ

ВЕНКО ЕВТИМОВ ЕВТИМОВ

НЧ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914”

АДВ. ПЕТЯ ЖИВКОВА ХАНТОВА

СТАНИМИР ВАСИЛИВ ДЛЪГАЦЕВ

ИЛИЯНА ГЕОРГИЕВА ПОПОВА

ГИЧКА ИЛИЕВА ТРЕНЕВА

АДВ. ВАИЦА СИМЕОНОВА  ПЕНЕЛОВА

АДВ. ИВО АЛЕКСАНДРОВ СТЕФАНОВ

 


 

НЧ ”БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914” БЛАГОДАРИ НА ВСИЧКИ ДАРИТЕЛИ , КОИТО ПОДКРЕПИХА ИДЕЯТА ЗА ПАМЕТНИК НА ГОЛЕМИЯ БЪЛГАРСКИ ПОЕТ 

  ЕВТИМ ЕВТИМОВ!

 

ОБЩИНА ПЕТРИЧ

Г-Н ВЕНКО ЕВТИМОВ ЕВТИМОВ

Г-Н  ЖИВКО БЛАГОЕВ КАРАДАЛИЕВ

ДР. ХРИСТО МАЗНЕЙКОВ

НЧ „ БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914”

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ НА ВЕСЕЛИН МАРИНОВ

РОТАРИ КЛУБ ПЕТРИЧ

Г-Н ГЕОРГИ ТРЕНЧЕВ

Г-Н КРАСИМИР САВОВ

СДРУЖЕНИЕ ,, БЕЛЛА РОК „ ПЕТРИЧ

 ,,ЕВАНС,, ЕООД

 ,,СТРИМОНА,, ЕООД

КИРОВА Д.П.

ГЕОРГИ ИВАНОВ ГЕОРГИЕВ

ИЛИНДА ВЕНКОВА ЕВТИМОВА

ВАН ГИЛ КОНСУЛТ ООД

Г-Н СИМЕОН ПАВЛОВ ПАВЛОВ

Г-ЖА КРИСТИНА ИВАНОВА ИЛИЕВА

Г-Н ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ


 

 ТЪРЖЕСТВЕНАТА ЦЕРЕМОНИЯ ЗА ОТКРИВАНЕ НА ПАМЕТНИК НА ПОЕТА ЕВТИМ ЕВТИМОВ В РОДНИЯ ГРАД ПЕТРИЧ 

 

Монументът е изработен от скулптора Евгени Гоцков. Идеята за паметник на Евтим Евтимов обедини усилията на НЧ „Братя Миладинови - 1914“, Инициативен комитет и Община Петрич дарители и приятели на големия български лирик. Монументът – седнал на пейка в градската среда, поетът с книга в ръка, се намира пред сградата на НЧ „Братя Миладинови - 1914“, в което поетът е работил като секретар на читалището. Церемонията за откриване на паметника уважиха с присъствие синът на поета – Венко Евтимов, издателят на голяма част от творчеството на Евтим Евтимов – Иван Гранитски, изпълнителят на песни по текстове на петричкия поет – Веселин Маринов, културни дейци, поети, писатели, общественици, граждани. В изказванията всички откроиха огромният принос на Евтим Евтимов в съвременната българска литература – повече от 40 издадени книги, които ще продължават да се четат и препрочитат.  Официалните гости и десетки петричани положиха цветя в знак на уважение към творческото дело на Евтим Евтимов и гордост, че поетът е родом от гр.Петрич.

 

Уникална изява на сцената в Петрич! Китаро- мандолинен състав с диригент Тодор Ковачев към НЧ ,, Братя Миладинови – 1914 ,, , тенорът Юри Николов и трио HYPNOTIC ...Аплодисменти, благодарност, невероятно преживяване за публиката - жители и гости на община Петрич. Концертът бе посветен на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! Организиран от НЧ "Братя Миладинови-1914" и Община Петрич!


 


 

Поздравления за прекрасното постижение и невероятно представяне на  Денс клуб "Кристал ,, при НЧ ,, Братя Миладинови – 1914 ,, с ръководител Марина Димова , които се завърнаха от VI Интернационална Олимипиада по музика и танц. Тя се проведе в гр. София.  В нея участваха над 500 деца и младежи от различни краища на България, а също така от Сърбия, Корея , Русия и други .Талантливите танцьорки  извоюваха злато във всяка една от четирите категории :

 1-во място -,, Шоу денс,,- формация юниори

1- во място - ,,Естрада денс,,- формация кидс

1-во място -,,Естрада денс,,- малка група кидс

1-вo място- ,,Стрийт шоу,, - формация чилдрен. 


 

НАШИТЕ МАЛКИ ЧИТАТЕЛИ , БЪДЕЩИ ОТКРИВАТЕЛИ !

КАКВО ПО ХУБАВО ОТ ТОВА ДА ПОЧЕТЕШ ИНТЕРЕСНА КНИГА НА МЯСТО В БИБЛИОТЕКАТА ЗАЕДНО С УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ ,, ХРИСТО СМИРНЕНСКИ ,, С ПРЕПОДАВАТЕЛИ Г-ЖА НАДЯ ИЛИЕВА И Г-ЖА ТЕОДОРА ЧАРОВА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И ВИЕ !


 


 


 


 


 


 

Народно читалище "Братя Миладинови-1914" взе участие в тазгодишното издание на "Парад на професиите" в ПГИТ "Проф. д-р Асен Златаров", който беше част от празничната програма по повод празника на града. Възпитаниците на Денс Клуб ,, Кристал,, с ръководител Марина Димова за пореден път очароваха публиката със своя талант и допринесоха за доброто настроение на гостите на община Петрич.

 


 

Великденски   концерт на възпитаниците на НЧ "Братя Миладинови - 1914"събра малки и големи в центъра на Петрич, в първия ден да Великденските празници. Нетърпеливи да покажат своите умения - децата сътвориха истинска танцова и певческа палитра. Удоволствието да бъдат зрители всички гости на празничната читалищна проява показаха с аплодисменти и емоция. Магичната им  изява ориса жителите на града за светли дни!  С усмивки, песни и танци засия Градския площад. 

 


 

"КУЛТУРНОТО И ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО КАТО ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАЗВИТИЕ И ПАРТНЬОРСТВО"

СЪВМЕСТНА ИНИЦИАТИВА НА НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914,, , ЧИТАЛИЩАТА ОТ ОБЩИНА ПЕТРИЧ , ЕВРОПЕЙСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ,, ЕВРОПА ДИРЕКТНО ,, И РЕКИЦ ,, ЧИТАЛИЩА,, БЛАГОЕВГРАД.

 


 


 


 

23 АПРИЛ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДЕТСКАТА КНИГА И АВТОРСКОТО ПРАВО

 

 

И ДЕТСКИТЕ КНИГИ ПРАЗНУВАТ! НЕКА СИ СПОМНИМ С УСМИВКА ЗА ВСИЧКИ ПРИКАЗКИ ЗАПОЧВАЩИ С ,, ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ........... ‘’

                                          ЧЕТЕНЕТО Е МАГИЯ !


 


 

ВНИМАНИЕ !!!

ВЪВ ВРЪЗКА  С ВРЕМЕННИТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ЗАПОВЕД № РД – 01- 173 / 18.03.2021Г. НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

 СЕ ПРЕУСТАНОВЯВАТ ЗАНЯТИЯТА В ТАНЦОВИТЕ И МУЗИКАЛНИ ШКОЛИ , КАКТО И ПРОВЕЖДАНЕТО НА ВСИЧКИ КУЛТУРНИ И РАЗВЛЕКАТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ В ЧИТАЛИЩЕТО

ОТ 22.03.2021Г. ДО 31.03.2021Г. 


 


 

ВНИМАНИЕ !!!

ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД № РД – 01- 396 / 10.03.2021Г. НА РЗИ – БЛАГОЕВГРАД

 СЕ ПРЕУСТАНОВЯВА ДЕЙНОСТТА  НА ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА И ТАНЦОВИТЕ СЪСТАВИ КЪМ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914,,

ДО 24.03.2021Г. ( ВКЛЮЧИТЕЛНО )

 


 

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА !

Баба Марта ни обича с пролетта пристигна тя. С мартенички ни закичва като с китки от цветя. Пъстри-бели и червени тя на всички ще дари да сме здрави и засмени да сме умни и добри.


 

ИЗЛОЖБА В ЧИТАЛИЩНА БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ,,  

  ПО ПОВОД

148 Г. ОТ ГИБЕЛТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

ПОКЛОН АПОСТОЛЕ !!!

,, АКО СПЕЧЕЛЯ , ПЕЧЕЛЯ ЗА ЦЯЛ НАРОД – АКО ЗАГУБЯ , ГУБЯ САМО МЕНЕ СИ. ,,


 

ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД № РД -01-52 /26.01.2021Г.

НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ОТ 01.02.2021Г. СЕ ВЪЗОБНОВЯВАТ  ЗАНИМАНИЯТА В ТАНЦОВИТЕ И МУЗИКАЛНИ ШКОЛИ.

 

НЕКA ЗАПАЗИМ МАГИЯТА НА КОЛЕДНАТА НОЩ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА , ДА БЪДЕМ ПО-ДОБРИ И ИМАМЕ СИЛАТА ДА СЪТВОРЯВАМЕ ПО ЕДНО МАЛКО ЧУДО ВСЕКИ ДЕН –ЕДНА УСМИВКА , ЕДНО ДОБРО ДЕЛО , ЕДИН ТОПЪЛ ЖЕСТ.

БЪДЕТЕ ЖИВИ ,ЗДРАВИ И ИСТИНСКИ ЩАСТЛИВИ !

ВЕСЕЛА КОЛЕДА !


 

БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914” – ГР. ПЕТРИЧ ЩЕ ЗАРАДВА СВОИТЕ ЧИТАТЕЛИ С НОВИ ЗАГЛАВИЯ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПОРЕДНИЯ СПЕЧЕЛЕН ПРОЕКТ КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ПО ПРОГРАМА  „БЪЛГАРСКИТЕ БИБЛИОТЕКИ – СЪВРЕМЕННИ ЦЕНТРОВЕ ЗА ЧЕТЕНЕ И ИНФОРМИРАНОСТ” 2020. КНИГИТЕ СА ОТ РАЗЛИЧНИ ОТДЕЛИ НА ЗНАНИЕТО – ПСИХОЛОГИЯ, МЕДИЦИНА, ИСТОРИЯ, БИБЛИОТЕКА ЗА УЧЕНИКА, ХУДОЖЕСТВЕНА  ЛИТЕРАТУРАИ ДР. ЧИТАТЕЛИТЕ ЩЕ СЕ ЗАПОЗНАЯТ И С ПРОИЗВЕДЕНИЯТА ОТ СЪВРЕМЕННИ БЪЛГАРСКИ АВТОРИ – Г. ГОСПОДИНОВ, ИВ. САМУИЛОВА, ТЕОДОРА ДИМОВА, ИВО СИРОМАХОВ И ДР.

СТОЙНОСТТА НА ПРОЕКТА Е 4710 ЛВ И НЕГОВАТА ЦЕЛ Е ОБНОВЯВАНЕ НА БИБЛИОТЕЧНИЯ ФОНД И НАСЪРЧАВАНЕ ИНТЕРЕСА КЪМ КНИГАТА И ЧЕТЕНЕТО.

ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!!!

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!!!ВНИМАНИЕ

 

ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД  

№ РД – 01 – 651 /11.11.2020 Г. НА

НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО СЕ ПРЕУСТАНОВЯВА ДЕЙНОСТТА НА

ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА И ТАНЦОВИТЕ СЪСТАВИ КЪМ

НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ,,

ДО 30.11.2020 Г.

ВНИМАНИЕ

 

ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД  

№ РД – 01 – 1007 /03.11.2020 Г. НА

 РЗИ – БЛАГОЕВГРАД И РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИ ОПЕРАТИВЕН ЩАБ СЕ ПРЕУСТАНОВЯВА ДЕЙНОСТТА НА

ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА И ТАНЦОВИТЕ СЪСТАВИ КЪМ

НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ,,

ДО 15.11.2020 Г.


ВНИМАНИЕ
 
ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД
№ РД – 01 – 626 / 27.10.2020 Г. НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО СЕ ПРЕУСТАНОВЯВА ДЕЙНОСТТА НА
ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА И ТАНЦОВИТЕ СЪСТАВИ КЪМ
НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ,,
!!! ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ !!!

ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД № IV – А - 351 /23.10.2020 Г.

НА КМЕТА НА ОБЩИНА ПЕТРИЧ И ЗАПОВЕД  НА РЗИ БЛАГОЕВГРАД  №  РД – 01 – 966 / 23.10.2020 Г.

ПРЕУСТАНОВЯ СЕ ДЕЙНОСТТА НА ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА И ТАНЦОВИ СЪСТАВИ КЪМ

 НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ,, 

ДО 06.11.2020 Г.
ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ НА ШКОЛАТА ПО ИЗКУСТВА.
С пожелания за успешен старт на талантливите възпитаници от Школата по изкуства при НЧ,,БРАТЯ МИЛАДИНОВИ-1914” през новата творческа учебна 2020/2021г.
И тази година в НЧ,,БРАТЯ МИЛАДИНОВИ-1914” ще се обучават над 350 деца в школата по изкуства.
Всички ученици,които искат да се занимават с музика могат да посещават Детска музикална школа с класовете по китара,цигулка,мандолина,пиано, поп и джаз пеене и народно пеене.Любителите на танцовото изкуство могат да се запишат в Детски танцов фолклорен състав,,Пролет’’ и Денс клуб,,Кристал’’,а почитателите на поетичното слово могат да творят в Литературния клуб с ръководител Катя Кирянова. Продължава своята дейност и  детско-юношескидухов оркестър. 

 С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА УСПЕШНА ТВОРЧЕСКА ГОДИНА НА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ ПРИ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914 ,, ГР. ПЕТРИЧ.


 

БЛАГОДАРИМ  ЗА ПРЕКРАСНАТА МОЦАРТОВА ВЕЧЕР НА ТАЛАНТЛИВИТЕ МУЗИКАНТИ ОТ КАМЕРЕН АНСАМБЪЛ ,,СИЛУЕТИ, , КОИТО ГОСТУВАХА НА ЧИТАЛИЩНА СЦЕНА . 

СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ  НА ПРОФ. ВЕНЦИСЛАВ НИКОЛОВ И Г-Н ХРИСТО КИРОВ – УПРАВИТЕЛ НА СИТИ МАРК АРТ ЦЕНТЪР .ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩАТА ПОСТАНОВКА

            ,, ЛЕЩА , ГРАХ И ДИАМАНТИ ,, , КОЯТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 19.10.2020Г. 

 ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД № РД – 01 -603 ОТ 13.10.2020 Г. НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ПРОТОКОЛ № 10 ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ КРИЗИСЕН ЩАБ ПЕТРИЧ / 15.10.2020 Г. УВЕДОМЯВАМЕ ВСИЧКИ ЗРИТЕЛИ , ЧЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ ВСИЧКИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ :

  • НОСЕНЕ НА МАСКИ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО
  • СПАЗВАНЕ НА НЕОБХОДИМАТА ДИСТАНЦИЯ

 

 

ВАЖНО   СЪОБЩЕНИЕ !

ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД № РД – 01 -603 ОТ 13.10.2020 Г. НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ПРОТОКОЛ № 10 ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ КРИЗИСЕН ЩАБ ПЕТРИЧ , ПРОВЕДЕНО НА 15.10.2020 Г.

ОТКРИВАНЕТО НА ТВОРЧЕСКАТА ГОДИНА НА ШКОЛАТА ПО ИЗКУСТВА В

 НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914 ,, ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 17.10.2020 Г.

  ( СЪБОТА )  ОТ 11:00 Ч. НА ГРАДСКИЯ ПЛОЩАД.


 


 


 

ПО ПОВОД  10 ГОДИНИ СУПЕРМАРКЕТ КООП С УПРАВИТЕЛ ГЕОРГИ ИЧКОНОВ ЧИТАЛИЩНИТЕ СЪСТАВИ ЗАСВИДЕТЕЛСТВУВАХА СВОЕТО УВАЖЕНИЕ КЪМ ФИРМАТА , КАТО СЕ ВКЛЮЧИХА С ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА.


НОВИ КНИГИ
,, СМЯТАМ , ЧЕ КНИГИТЕ НИКОГА НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ ,, - ДЖОН СТАЙНБЕК И НИЕ МИСЛИМ ТАКА ! ЕЛАТЕ И СИ ИЗБЕРЕТЕ НЕЩО НОВО ЗА ЧЕТЕНЕ !
 


 
112г. Независима България
"Съединението прави силата, а силата ражда независимостта"

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ ЛАУРЕАТИТЕ ОТ VII НАЦИОНАЛЕН
ПОЕТИЧЕН КОНКУРС ,, ГОРЧИВО ВИНО ,,.

 

1-ва награда Ивелина Димитрова Радионова

 

 

2-ра награда Ваня Тенева Статева

 

 

3-та награда Марина Александрова Алексиева 

VII Национален конкурс за любовна лирика 

,, Горчиво вино ,,

 

В поетичен празник се превърна официалната церемония по награждаването  на победителите от Националния конкурс за любовна лирика ,, Горчиво вино ,, , който бе създаден по случай 100 – годишнината на НЧ ,, Братя Миладинови – 1914,, и 80 – годишния юбилей на поета Евтим Евтимов.

Литературното събитие се проведе по време на Националното книжно изложение ,, Алея на книгата ,, на 09.09.2020 г. в гр. София. Официален гост на награждаването бе Николай Дойнов председател на Съюза на народните читалища.

За пръв път бе връчена почетна Национална награда ,, Евтим Евтимов ,, - на поетесата Маргарита Петкова , която получи лично от Гичка Тренева секретар на НЧ ,, Братя Миладинови – 1914 ,, за цялостния й принос в българската поезия.

Стиховете на Маргарита Петкова се четат от десетилетия  и знаят наизуст. Много жени се припознават в тези стихове и откриват собствените си емоции и преживявания в тях. А много мъже (не само тези с името Иван, коeто тя възпя) въздишат по тази огнена и с изключителен талант и интелект поетеса. Тя е най-голямата, не случайно и не само заради закачката с героинята на Александър Дюма я наричат Кралица Марго - така за пръв път я назовава преди години Евтим Евтимов.

Oсвен Маргарита Петкова , в литературното четене взеха участие Добромир Банев  , Венко Евтимов , Костадин Филипов, Димитър Христов , Петя Хантова , Катя Кирянова , Катя Кремзер , Таня Попова , както и наградените автори от конкурса ,, Горчиво вино ,, .НАГРАДИТЕ НА СЕДМИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЛЮБОВНА ЛИРИКА „ГОРЧИВО ВИНО“ - 2020

  

Журито, председателствано от литературния критик и издател Пламен Тотев и с членове – поетесите Петя Хантова и Катерина Кирянова – ръководител на Литературен клуб „Евтим Евтимов”, при НЧ „Братя Миладинови-1914”, избра най-добрите творби, след което беше разкрита анонимността на авторите. Присъждат се следните награди:

 

Първа награда ( диплом и договор за издаване на книга ) получава Ивелина Радионова от гр. Провадия за стихотворението ,, До Боянския майстор ,,.

 

Втора награда (диплом ) получава Ваня Статева от с.Порой Община Поморие за стихотворението ,, Тази късна любов ,, .

 

 

Трета награда (диплом) получава Марина  Александрова Алексиева от гр.  София за    стихотворението ,, Ти и виното ,, .

  Поощрителна награда ( диплом) получава Анна Асенова от гр. Петрич за стихотворението ,, Във танца на тишината ,, .

 

  За пръв път ще бъде връчена  почетната Национална награда ,, Евтим Евтимов ,, - на поетесата Маргарита Петкова , за цялостния й принос в българската поезия .

 

Официалната церемония по награждаването ще се състои в София на 09. 09. 2020 г., от 18 ч., в Литературния кът на Националното книжно изложение” Алея на книгата” , в пешеходната част на бул. „Витоша“, пресечката с ул. ,, Н. Рилски ,, . Обичани български поети ще участват в литературното четене в памет на Евтим Евтимов и съпругата му Романъола  Мирославова.
VII Национален поетичен конкурс „ Горчиво вино “

Уважаеми творци напомняме , че крайният срок за получаване на творбите е  15.08.2020 г . 

Награждаването на лауреатите , ще се проведе през м. септември по време на книжното изложение ,, Алея на книгата ,, гр. София.


 

БЛАГОДАРИМ НА МАЛКИТЕ МУЗИКАНТИ ОТ ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА С ПРЕПОДАВАТЕЛ ТОДОР КОВАЧЕВ , КОИТО ОТКРИХА КОНЦЕРТА НА

  КИТАРО – МАНДОЛИННИЯ ОРКЕСТЪР И СЪЗДАДОХА МНОГО ПРИЯТНО НАСТРОЕНИЕ.МУЗИКАЛНИ МАНДОЛИННИ ВЕЧЕРИ В ГР. ПЕТРИЧ И ГР. БЛАГОЕВГРАД ПОДНЕСОХА МУЗИКАНТИТЕ НА КИТАРО – МАНДОЛИНЕН ОРКЕСТЪР ПРИ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914 ,, С ДИРИГЕНТ ТОДОР КОВАЧЕВ И КИТАРО -МАНДОЛИНЕН ОРКЕСТЪР ,, ПИРИНСКИ ЗВУЦИ ,, ПРИ НЧ ,, НИКОЛА ВАПЦАРОВ – 1866 ,, С ДИРИГЕНТ ПЕТЬО КРЪСТЕВ.

МАЙСТОРСКИТЕ ИЗПЪЛНЕНИЯ НА ТАЛАНТЛИВИТЕ МУЗИКАНТИ , ДОБРЕ ПОДБРАНИЯ РЕПЕРТОАР И ИЗКЛЮЧИТЕЛНИТЕ ИЗПЪЛНЕНИЯ НА ТЕНОРА ЮРИЙ НИКОЛОВ , ОЧАРОВАХА ПУБЛИКАТА , КОЯТО ВЪЗТОРЖЕНО ГИ АПЛОДИРАШЕ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ.

СЕКРЕТАРЯ НА НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914 ,, Г-ЖА ГИЧКА ТРЕНЕВА СПОДЕЛИ , ЧЕ ТОВА Е НАЧАЛОТО НА ПРЕДСТОЯЩИ СЪВМЕСТНИ КОНЦЕРТНИ ИЗЯВИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ СЪСТАВИ НА ДВЕТЕ ЧИТАЛИЩА.
С УНИКАЛЕН СПЕКТАКЪЛ ЗАВЪРШИ УЧЕБНАТА ГОДИНА НА ТАНЦЬОРИТЕ ОТ ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ’’. ФЕЕРИЯ ОТ ЦВЕТОВЕ И КОСТЮМИ , ПРЕКРАСНИ СЪЧЕТАНИЯ. БУРНИ АПЛОДИСМЕНТИ СЛЕД ВСЯКО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОТДЕЛНИТЕ ГРУПИ. НАКРАЯ НА ТАНЦОВИЯ СПЕКТАКЪЛ ДЕЦАТА ПОЛУЧИХА ГРАМОТИ ОТ СВОЯ РЪКОВОДИТЕЛ Г-ЖА МАРИНА ДИМОВА. ЗАСЛУЖЕНИ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ПОЛУЧИХА ОТ ЗАМЕСТНИК КМЕТА НА ОБЩИНА ПЕТРИЧ Г-ЖА ИЛИЯНА ПОПОВА И ОТ СЕКРЕТАРЯ НА НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ,, Г-ЖА ГИЧКА ТРЕНЕВА.НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914 ‘’ 
ЗА ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ И МНОГОТО НАГРАДИ ПОЛУЧЕНИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ , НАДЯ ТОЛЕВА ТАНЦЬОР ОТ ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ’’ ПОЛУЧИ ПЛАКЕТ И ПАРИЧНА НАГРАДА. НАДЯ ЗАВЪРШИ 12 КЛАС И ПРИКЛЮЧВА С УЧАСТИЯТА СИ В ДЕНС КЛУБ "КРИСТАЛ", ПОЖЕЛАВАМЕ И МНОГО УСПЕХИ И ДА ПОКОРЯВА НОВИ ВЪРХОВЕ!!!


 

ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН КОНЦЕРТ НА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ ОТ КЛАС ПИАНО И КЛАС КИТАРА С ГОДИШНА ПРОДУКЦИЯ. МЛАДИТЕ МУЗИКАНТИ ОТПРАЗНУВАХА С КОНЦЕРТ УСПЕШНОТО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА. СВИДЕТЕЛСТВА И ПОДАРЪЦИ ПОЛУЧИХА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ОТ СВОИТЕ ПРЕПОДАВАТЕЛИ Г-ЖА НАЗЪРОВА , Г-Н ЛОБОШКИ И СЕКРЕТАРЯТ НА ЧИТАЛИЩЕТО Г-ЖА ГИЧКА ТРЕНЕВА. ВОДЕЩ НА ТЪРЖЕСТВОТО БЕ ЧАРОВНАТА ГИЧКА НИКОЛАЕВА ТРЕНЕВА. 


 


 

МЛАДИТЕ ТАЛАНТИ  НА Г-ЖА ГОЧЕВА ОТПРАЗНУВАХА УСПЕШНОТО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА В ГОЛЯМ ЧИТАЛИЩЕН САЛОН . СВИДЕТЕЛСТВА ПОЛУЧИХА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ОТ СВОЯТА ПРЕПОДАВАТЕЛКА И СЕКРЕТАРЯ НА НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914 ,, Г-ЖА ВАНГЕЛИЯ ТРЕНЕВА. 


 


 


 


 

ДЕТСКИ ОТДЕЛ НА БИБЛИОТЕКАТА ПРИ  НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914,, ОЧАКВА СВОИТЕ ЗВЕЗДНИ ЧИТАТЕЛИ ЗА СРЕЩА С МНОГО НОВИ ЗАВЛАДЯВАЩИ ЗАГЛАВИЯ И НЕОЧАКВАНИ ИСТОРИИ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ !!!


 

ДЕЦАТА НА ПЕТРИЧ ПОСРЕЩНАХА 1 ЮНИ С МНОГО МУЗИКА ,ТАНЦИ И ЗАБАВЛЕНИЯ.

ДТФС ,, ПРОЛЕТ‘‘ И ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ „ СЕ ВКЛЮЧИХА В БОГАТА КОНЦЕРТНА ПРОГРАМА ОРГАНИЗИРАНА ОТ ОБЩИНА ПЕТРИЧ , КОЯТО СЕ ПРОВЕДЕ В НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914 „ .


 

АРТ  КАФЕ   ПРЕКРАСНО ИМПОНИРАШЕ СЪС СВОЯТА АТМОСФЕРА НА ЛИТЕРАТУРНОТО ЧЕТЕНЕ ПОСВЕТЕНО НА НОВАТА КНИГА ,, НЕЗАБРАВА‘‘ НА КАТЯ КИРЯНОВА  , РЪКОВОДИТЕЛ НА ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ ,, ЕВТИМ ЕВТИМОВ ‘‘  

ПРИ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ,, .


 

НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914’’ГР.ПЕТРИЧ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ПОДВИГА НА ПОЕТА РЕВОЛЮЦИОНЕР ХРИСТО БОТЕВ И НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ. 

COVID – 19 ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ИЗВЕСТНИЯ ПЕТРИЧКИ КАРИКАТУРИСТ ЯНКО ГЪРКОВ.


 

НОВИ КНИГИ

НОВИ ЗАГЛАВИЯ ОЧАКВАТ СВОИТЕ ЧИТАТЕЛИ В БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ - 1914 ,, БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕУМОРНИЯ ТРУД И ОТДАДЕНОСТ НА БИБЛИОТЕЧНИЯ КОЛЕКТИВ БЯХА СПЕЧЕЛЕНИ ДВА ПРОЕКТА ПО ПРОГРАМА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ,, БЪЛГАРСКИТЕ БИБЛИОТЕКИ – СЪВРЕМЕННИ ЦЕНТРОВЕ ЗА ЧЕТЕНЕ И ИНФОРМИРАНОСТ ,, 

      ЗАПОВЯДАЙТЕ !!!


 

ВЪВ ВРЪЗКА С ОБЯВЕНОТО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ЗАРАДИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА СЪС ЗАПОВЕД №/ РД – 01-124/ 13.03.2020 Г. НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ЗАПОВЕД №/ IV – А-79 /13.03.2020 Г. НА КМЕТА НА ОБЩИНА ПЕТРИЧ СЕ ПРЕУСТАНОВЯВА ДОСТЪПА ДО БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ‘’ ГР. ПЕТРИЧ ДО 29.03.2020Г.
НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ПО-ОТГОВОРНИ !


 

ВЪЗПИТАНЦИТЕ НА НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ- 1914’’ ОТ КЛАС ПОП И ДЖАЗ ПЕЕНЕ И НАРОДНО ПЕЕНЕ , ДЕТСКИ ТАНЦОВ ФОЛКЛОРЕН СЪСТАВ ,, ПРОЛЕТ ‘’ И ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ ‘’ , ПОЗДРАВИХА ВСИЧКИ ДАМИ ПО СЛУЧАЙ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЖЕНАТА 8 –МИ МАРТ.ТЪРЖЕСТВОТО СЕ СЪСТОЯ В РЕСТОРАНТ ,, AVALON HALL ‘’.


 

НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914’’ ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ГЕРОИТЕ , ЗАГИНАЛИ ЗА РОДИНАТА.

142ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ.

НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ , ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ –ПОТОМЦИ НА СЛАВЕН И ГЕРОИЧЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД.


 

НАД 300 САМОДЕЙЦИ ОТ ОБЩИНА ПЕТРИЧ ЧЕСТВАХА ДЕНЯ НА ХУДОЖЕСТВЕНАТА САМОДЕЙНОСТ В РЕСТОРАНТ „AVALON HALL“

Празничната програма започна с изпълненията на Фолклорна формация ,,Пролет’’ с ръководител А.Божанин. Вечерта се превърна в истински спектакъл ,където хореографи,певци и музиканти се веселиха заедно и показаха своите завидни певчески и танцови умения.


 

НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ- 1914 ‘’

СЪВМЕСТНО С УЧЕНИЦИТЕ ОТ  IV  ОУ ,, ХРИСТО СМИРНЕНСКИ ‘’ И НАШИТЕ МИЛИ ПРИЯТЕЛИ ОТ ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ,, СЛЪНЦЕ’’ ПОСРЕЩНАХА БАБА МАРТА С МНОГО РАДОСТ И ВЪЛНЕНИЕ.

 


 

147 ГОДИНИ ОТ ОБЕСВАНЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

 

ПАМЕТТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА БЕ ПОЧЕТЕНА С МУЛТИМЕДИЙНА ПРЕЗЕНТАЦИЯ „ПАЗИМ ЗАВЕТИТЕ ТИ, АПОСТОЛЕ!” В БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ-1914” ГР. ПЕТРИЧ. УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ” НАУЧИХА ЗА ЖИВОТА И ДЕЛОТО НА ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН.

 БИБЛИОТЕКАТА Е УЧРЕДЕНА И ДОКУМЕНТАЛНА ИЗЛОЖБА „ДЕЛА ТРЯБВАТ, А НЕ ДУМИ”.


 

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ТАНЦОВИТЕ ШКОЛИ ПРИ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ‘’

ЧЕСТВАХА ,, СВЕТИ ВАЛЕНТИН ‘’ В КЛУБА НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА  ,,СИТИ КЛУБ ’’.


 

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА КНИГОДАРЯВАНЕТО

 

14 ФЕВРУАРИ Е МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА КНИГОДАРЯВАНЕТО .BOOK GIVING DEY  Е СРАВНИТЕЛНО НОВО НАЧИНАНИЕ, КОЕТО ВЕЧЕ НАБИРА СКОРОСТ. ПО ТОЗИ ПОВОД  РУСКИЯТ КЛУБ „ЕДИНСТВО -  2019” ГР. ПЕТРИЧ ДАРИ КНИГИ НА РУСКИ ЕЗИК НА БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914”.

КНИГИТЕ СА ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ.

ОЧАКВАМЕ ВИ!!!

 


 

ЛИТЕРАТУРНА ВЕЧЕР

ПОСВЕТЕНА НА ,, ЯНА ЯЗОВА’’ 

БЛАГОДАРИМ НА КАТЯ ПОПОВА ЗА ПРЕДОСТАВЕНИТЕ КАРТИНИ ,КОИТО ИМПОНИРАХА  НА ВЕЧЕРТА ВНАСЯЙКИ МНОГО ЕМОЦИЯ И НАСТРОЕНИЕ.


 

235  ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ЯКОБ ГРИМ

 

ДЕЦАТА ОТ ПРЕДУЧИЛИЩНАТА ГРУПА С ПРЕПОДАВАТЕЛ Г-ЖА БОЖИНОВА ОТ ОУ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ” БЯХА ЧАСТ ОТ ДЕТСКОТО УТРО, ПОСВЕТЕНО НА ПРИКАЗНИЯ ВЪЛШЕБНИК ЯКОБ ГРИМ. ЧРЕЗ ПОЗНАТИТЕ ГЕРОИ ПЕПЕЛЯШКА, ХЕНЗЕЛ И ГРЕТЕЛ, СНЕЖАНКА И СЕДЕМТЕ ДЖУДЖЕТА, ХРАБРИЯ ШИВАЧ, РАПУНЦЕЛ И ДР. СЕ ПРЕНЕСОХА ВЪВ ВЪЛШЕБНИЯ СВЯТ НА ПРИКАЗКИТЕ.


 

СПИАЦИАЛЕН МУЗИКАЛЕН ПОДАРЪК ПОДНЕСОХА ТАНЦЬОРИТЕ НА  АНДОН БОЖАНИН ОТ ФОЛКЛОРНА ФОРМАЦИЯ ,, ПРОЛЕТ ‘’ , ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ’’ С РЪК. МАРИНА ДИМОВА И НИКОЛ ХРИСТОВА ОТ КЛАС ПОП И ДЖАЗ ПЕЕНЕ С ПРЕПОДАВАТЕЛ СВЕТЛА ГОЧЕВА . ПОЗДРАВЪТ БЕ КЪМ ВСИЧКИ ЖЕНИ , КОИТО СЕ СЪБРАХА ДА ОТПРАЗНУВАТ  ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ В РЕСТОРАНТ ,, AVALON HALL ‘’ , КАКТО И ДА ОТДАДАТ ЗАСЛУЖЕНА ПОЧИТ И БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ВСИЧКИ ЛЕКАРИ И АКУШЕРИ.


 

БЛАГОДАРИМ НА ОБЩИНА ПЕТРИЧ

ЗА ПОКАНАТА ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ ‘’ ПРИ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ –1914‘’ ДА ОТКРИЕ ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ВРЪЧВАНЕТО НА НАГРАДИТЕ ,, СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА ‘’.


 

НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914’’ БЛАГОДАРИ НА РУСКИ КЛУБ ,, ЕДИНСТВО’’ ПЕТРИЧ , ЗА ПРИЗНАНИЕТО И ТОПЛИТЕ ПРИЯТЕЛСКИ ЧУВСТВА.

ЗА  ПОРЕДНА ГОДИНА ОТБЕЛЯЗАХМЕ СЪВМЕСТНО ПОСРЕЩАНЕТО НА СТАРАТА НОВА ГОДИНА. С ТАЛАНТИТЕ ОТ ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ ‘’ И КРИСТИНА СТОЯНОВА ОТ КЛАС ПОП И ДЖАЗ ПЕЕНЕ . ПРАЗНИЧНАТА ВЕЧЕР СЕ ПРОВЕДЕ В ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС ,, БЪЛГАРИЯ ‘’ НА 12.01.2020 Г.