Get Adobe Flash player

Новини 


 

Народно читалище "Братя Миладинови-1914" взе участие в тазгодишното издание на "Парад на професиите" в ПГИТ "Проф. д-р Асен Златаров", който беше част от празничната програма по повод празника на града. Възпитаниците на Денс Клуб ,, Кристал,, с ръководител Марина Димова за пореден път очароваха публиката със своя талант и допринесоха за доброто настроение на гостите на община Петрич. 

Великденски   концерт на възпитаниците на НЧ "Братя Миладинови - 1914"събра малки и големи в центъра на Петрич, в първия ден да Великденските празници. Нетърпеливи да покажат своите умения - децата сътвориха истинска танцова и певческа палитра. Удоволствието да бъдат зрители всички гости на празничната читалищна проява показаха с аплодисменти и емоция. Магичната им  изява ориса жителите на града за светли дни!  С усмивки, песни и танци засия Градския площад.  

"КУЛТУРНОТО И ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО КАТО ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАЗВИТИЕ И ПАРТНЬОРСТВО"

СЪВМЕСТНА ИНИЦИАТИВА НА НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914,, , ЧИТАЛИЩАТА ОТ ОБЩИНА ПЕТРИЧ , ЕВРОПЕЙСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ,, ЕВРОПА ДИРЕКТНО ,, И РЕКИЦ ,, ЧИТАЛИЩА,, БЛАГОЕВГРАД.

 


 

23 АПРИЛ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДЕТСКАТА КНИГА И АВТОРСКОТО ПРАВО

 

 

И ДЕТСКИТЕ КНИГИ ПРАЗНУВАТ! НЕКА СИ СПОМНИМ С УСМИВКА ЗА ВСИЧКИ ПРИКАЗКИ ЗАПОЧВАЩИ С ,, ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ........... ‘’

                                          ЧЕТЕНЕТО Е МАГИЯ !


 


 

ВНИМАНИЕ !!!

ВЪВ ВРЪЗКА  С ВРЕМЕННИТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ЗАПОВЕД № РД – 01- 173 / 18.03.2021Г. НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

 СЕ ПРЕУСТАНОВЯВАТ ЗАНЯТИЯТА В ТАНЦОВИТЕ И МУЗИКАЛНИ ШКОЛИ , КАКТО И ПРОВЕЖДАНЕТО НА ВСИЧКИ КУЛТУРНИ И РАЗВЛЕКАТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ В ЧИТАЛИЩЕТО

ОТ 22.03.2021Г. ДО 31.03.2021Г. 


 


 

ВНИМАНИЕ !!!

ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД № РД – 01- 396 / 10.03.2021Г. НА РЗИ – БЛАГОЕВГРАД

 СЕ ПРЕУСТАНОВЯВА ДЕЙНОСТТА  НА ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА И ТАНЦОВИТЕ СЪСТАВИ КЪМ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914,,

ДО 24.03.2021Г. ( ВКЛЮЧИТЕЛНО )
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА !

Баба Марта ни обича с пролетта пристигна тя. С мартенички ни закичва като с китки от цветя. Пъстри-бели и червени тя на всички ще дари да сме здрави и засмени да сме умни и добри.


 

ИЗЛОЖБА В ЧИТАЛИЩНА БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ,,  

  ПО ПОВОД

148 Г. ОТ ГИБЕЛТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

ПОКЛОН АПОСТОЛЕ !!!

,, АКО СПЕЧЕЛЯ , ПЕЧЕЛЯ ЗА ЦЯЛ НАРОД – АКО ЗАГУБЯ , ГУБЯ САМО МЕНЕ СИ. ,,


 

ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД № РД -01-52 /26.01.2021Г.

НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ОТ 01.02.2021Г. СЕ ВЪЗОБНОВЯВАТ  ЗАНИМАНИЯТА В ТАНЦОВИТЕ И МУЗИКАЛНИ ШКОЛИ.

 

НЕКA ЗАПАЗИМ МАГИЯТА НА КОЛЕДНАТА НОЩ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА , ДА БЪДЕМ ПО-ДОБРИ И ИМАМЕ СИЛАТА ДА СЪТВОРЯВАМЕ ПО ЕДНО МАЛКО ЧУДО ВСЕКИ ДЕН –ЕДНА УСМИВКА , ЕДНО ДОБРО ДЕЛО , ЕДИН ТОПЪЛ ЖЕСТ.

БЪДЕТЕ ЖИВИ ,ЗДРАВИ И ИСТИНСКИ ЩАСТЛИВИ !

ВЕСЕЛА КОЛЕДА !


 

БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914” – ГР. ПЕТРИЧ ЩЕ ЗАРАДВА СВОИТЕ ЧИТАТЕЛИ С НОВИ ЗАГЛАВИЯ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПОРЕДНИЯ СПЕЧЕЛЕН ПРОЕКТ КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ПО ПРОГРАМА  „БЪЛГАРСКИТЕ БИБЛИОТЕКИ – СЪВРЕМЕННИ ЦЕНТРОВЕ ЗА ЧЕТЕНЕ И ИНФОРМИРАНОСТ” 2020. КНИГИТЕ СА ОТ РАЗЛИЧНИ ОТДЕЛИ НА ЗНАНИЕТО – ПСИХОЛОГИЯ, МЕДИЦИНА, ИСТОРИЯ, БИБЛИОТЕКА ЗА УЧЕНИКА, ХУДОЖЕСТВЕНА  ЛИТЕРАТУРАИ ДР. ЧИТАТЕЛИТЕ ЩЕ СЕ ЗАПОЗНАЯТ И С ПРОИЗВЕДЕНИЯТА ОТ СЪВРЕМЕННИ БЪЛГАРСКИ АВТОРИ – Г. ГОСПОДИНОВ, ИВ. САМУИЛОВА, ТЕОДОРА ДИМОВА, ИВО СИРОМАХОВ И ДР.

СТОЙНОСТТА НА ПРОЕКТА Е 4710 ЛВ И НЕГОВАТА ЦЕЛ Е ОБНОВЯВАНЕ НА БИБЛИОТЕЧНИЯ ФОНД И НАСЪРЧАВАНЕ ИНТЕРЕСА КЪМ КНИГАТА И ЧЕТЕНЕТО.

ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!!!

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!!!ВНИМАНИЕ

 

ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД  

№ РД – 01 – 651 /11.11.2020 Г. НА

НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО СЕ ПРЕУСТАНОВЯВА ДЕЙНОСТТА НА

ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА И ТАНЦОВИТЕ СЪСТАВИ КЪМ

НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ,,

ДО 30.11.2020 Г.

ВНИМАНИЕ

 

ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД  

№ РД – 01 – 1007 /03.11.2020 Г. НА

 РЗИ – БЛАГОЕВГРАД И РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИ ОПЕРАТИВЕН ЩАБ СЕ ПРЕУСТАНОВЯВА ДЕЙНОСТТА НА

ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА И ТАНЦОВИТЕ СЪСТАВИ КЪМ

НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ,,

ДО 15.11.2020 Г.


ВНИМАНИЕ
 
ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД
№ РД – 01 – 626 / 27.10.2020 Г. НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО СЕ ПРЕУСТАНОВЯВА ДЕЙНОСТТА НА
ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА И ТАНЦОВИТЕ СЪСТАВИ КЪМ
НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ,,
!!! ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ !!!

ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД № IV – А - 351 /23.10.2020 Г.

НА КМЕТА НА ОБЩИНА ПЕТРИЧ И ЗАПОВЕД  НА РЗИ БЛАГОЕВГРАД  №  РД – 01 – 966 / 23.10.2020 Г.

ПРЕУСТАНОВЯ СЕ ДЕЙНОСТТА НА ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА И ТАНЦОВИ СЪСТАВИ КЪМ

 НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ,, 

ДО 06.11.2020 Г.
ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ НА ШКОЛАТА ПО ИЗКУСТВА.
С пожелания за успешен старт на талантливите възпитаници от Школата по изкуства при НЧ,,БРАТЯ МИЛАДИНОВИ-1914” през новата творческа учебна 2020/2021г.
И тази година в НЧ,,БРАТЯ МИЛАДИНОВИ-1914” ще се обучават над 350 деца в школата по изкуства.
Всички ученици,които искат да се занимават с музика могат да посещават Детска музикална школа с класовете по китара,цигулка,мандолина,пиано, поп и джаз пеене и народно пеене.Любителите на танцовото изкуство могат да се запишат в Детски танцов фолклорен състав,,Пролет’’ и Денс клуб,,Кристал’’,а почитателите на поетичното слово могат да творят в Литературния клуб с ръководител Катя Кирянова. Продължава своята дейност и  детско-юношескидухов оркестър. 

 С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА УСПЕШНА ТВОРЧЕСКА ГОДИНА НА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ ПРИ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914 ,, ГР. ПЕТРИЧ.


 

БЛАГОДАРИМ  ЗА ПРЕКРАСНАТА МОЦАРТОВА ВЕЧЕР НА ТАЛАНТЛИВИТЕ МУЗИКАНТИ ОТ КАМЕРЕН АНСАМБЪЛ ,,СИЛУЕТИ, , КОИТО ГОСТУВАХА НА ЧИТАЛИЩНА СЦЕНА . 

СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ  НА ПРОФ. ВЕНЦИСЛАВ НИКОЛОВ И Г-Н ХРИСТО КИРОВ – УПРАВИТЕЛ НА СИТИ МАРК АРТ ЦЕНТЪР .ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩАТА ПОСТАНОВКА

            ,, ЛЕЩА , ГРАХ И ДИАМАНТИ ,, , КОЯТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 19.10.2020Г. 

 ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД № РД – 01 -603 ОТ 13.10.2020 Г. НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ПРОТОКОЛ № 10 ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ КРИЗИСЕН ЩАБ ПЕТРИЧ / 15.10.2020 Г. УВЕДОМЯВАМЕ ВСИЧКИ ЗРИТЕЛИ , ЧЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ ВСИЧКИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ :

  • НОСЕНЕ НА МАСКИ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО
  • СПАЗВАНЕ НА НЕОБХОДИМАТА ДИСТАНЦИЯ

 

 

ВАЖНО   СЪОБЩЕНИЕ !

ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД № РД – 01 -603 ОТ 13.10.2020 Г. НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ПРОТОКОЛ № 10 ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ КРИЗИСЕН ЩАБ ПЕТРИЧ , ПРОВЕДЕНО НА 15.10.2020 Г.

ОТКРИВАНЕТО НА ТВОРЧЕСКАТА ГОДИНА НА ШКОЛАТА ПО ИЗКУСТВА В

 НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914 ,, ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 17.10.2020 Г.

  ( СЪБОТА )  ОТ 11:00 Ч. НА ГРАДСКИЯ ПЛОЩАД.


 


 


 

ПО ПОВОД  10 ГОДИНИ СУПЕРМАРКЕТ КООП С УПРАВИТЕЛ ГЕОРГИ ИЧКОНОВ ЧИТАЛИЩНИТЕ СЪСТАВИ ЗАСВИДЕТЕЛСТВУВАХА СВОЕТО УВАЖЕНИЕ КЪМ ФИРМАТА , КАТО СЕ ВКЛЮЧИХА С ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА.


НОВИ КНИГИ
,, СМЯТАМ , ЧЕ КНИГИТЕ НИКОГА НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ ,, - ДЖОН СТАЙНБЕК И НИЕ МИСЛИМ ТАКА ! ЕЛАТЕ И СИ ИЗБЕРЕТЕ НЕЩО НОВО ЗА ЧЕТЕНЕ !
 


 
112г. Независима България
"Съединението прави силата, а силата ражда независимостта"

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ ЛАУРЕАТИТЕ ОТ VII НАЦИОНАЛЕН
ПОЕТИЧЕН КОНКУРС ,, ГОРЧИВО ВИНО ,,.

 

1-ва награда Ивелина Димитрова Радионова

 

 

2-ра награда Ваня Тенева Статева

 

 

3-та награда Марина Александрова Алексиева 

VII Национален конкурс за любовна лирика 

,, Горчиво вино ,,

 

В поетичен празник се превърна официалната церемония по награждаването  на победителите от Националния конкурс за любовна лирика ,, Горчиво вино ,, , който бе създаден по случай 100 – годишнината на НЧ ,, Братя Миладинови – 1914,, и 80 – годишния юбилей на поета Евтим Евтимов.

Литературното събитие се проведе по време на Националното книжно изложение ,, Алея на книгата ,, на 09.09.2020 г. в гр. София. Официален гост на награждаването бе Николай Дойнов председател на Съюза на народните читалища.

За пръв път бе връчена почетна Национална награда ,, Евтим Евтимов ,, - на поетесата Маргарита Петкова , която получи лично от Гичка Тренева секретар на НЧ ,, Братя Миладинови – 1914 ,, за цялостния й принос в българската поезия.

Стиховете на Маргарита Петкова се четат от десетилетия  и знаят наизуст. Много жени се припознават в тези стихове и откриват собствените си емоции и преживявания в тях. А много мъже (не само тези с името Иван, коeто тя възпя) въздишат по тази огнена и с изключителен талант и интелект поетеса. Тя е най-голямата, не случайно и не само заради закачката с героинята на Александър Дюма я наричат Кралица Марго - така за пръв път я назовава преди години Евтим Евтимов.

Oсвен Маргарита Петкова , в литературното четене взеха участие Добромир Банев  , Венко Евтимов , Костадин Филипов, Димитър Христов , Петя Хантова , Катя Кирянова , Катя Кремзер , Таня Попова , както и наградените автори от конкурса ,, Горчиво вино ,, .НАГРАДИТЕ НА СЕДМИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЛЮБОВНА ЛИРИКА „ГОРЧИВО ВИНО“ - 2020

  

Журито, председателствано от литературния критик и издател Пламен Тотев и с членове – поетесите Петя Хантова и Катерина Кирянова – ръководител на Литературен клуб „Евтим Евтимов”, при НЧ „Братя Миладинови-1914”, избра най-добрите творби, след което беше разкрита анонимността на авторите. Присъждат се следните награди:

 

Първа награда ( диплом и договор за издаване на книга ) получава Ивелина Радионова от гр. Провадия за стихотворението ,, До Боянския майстор ,,.

 

Втора награда (диплом ) получава Ваня Статева от с.Порой Община Поморие за стихотворението ,, Тази късна любов ,, .

 

 

Трета награда (диплом) получава Марина  Александрова Алексиева от гр.  София за    стихотворението ,, Ти и виното ,, .

  Поощрителна награда ( диплом) получава Анна Асенова от гр. Петрич за стихотворението ,, Във танца на тишината ,, .

 

  За пръв път ще бъде връчена  почетната Национална награда ,, Евтим Евтимов ,, - на поетесата Маргарита Петкова , за цялостния й принос в българската поезия .

 

Официалната церемония по награждаването ще се състои в София на 09. 09. 2020 г., от 18 ч., в Литературния кът на Националното книжно изложение” Алея на книгата” , в пешеходната част на бул. „Витоша“, пресечката с ул. ,, Н. Рилски ,, . Обичани български поети ще участват в литературното четене в памет на Евтим Евтимов и съпругата му Романъола  Мирославова.
VII Национален поетичен конкурс „ Горчиво вино “

Уважаеми творци напомняме , че крайният срок за получаване на творбите е  15.08.2020 г . 

Награждаването на лауреатите , ще се проведе през м. септември по време на книжното изложение ,, Алея на книгата ,, гр. София.


 

БЛАГОДАРИМ НА МАЛКИТЕ МУЗИКАНТИ ОТ ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА С ПРЕПОДАВАТЕЛ ТОДОР КОВАЧЕВ , КОИТО ОТКРИХА КОНЦЕРТА НА

  КИТАРО – МАНДОЛИННИЯ ОРКЕСТЪР И СЪЗДАДОХА МНОГО ПРИЯТНО НАСТРОЕНИЕ.МУЗИКАЛНИ МАНДОЛИННИ ВЕЧЕРИ В ГР. ПЕТРИЧ И ГР. БЛАГОЕВГРАД ПОДНЕСОХА МУЗИКАНТИТЕ НА КИТАРО – МАНДОЛИНЕН ОРКЕСТЪР ПРИ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914 ,, С ДИРИГЕНТ ТОДОР КОВАЧЕВ И КИТАРО -МАНДОЛИНЕН ОРКЕСТЪР ,, ПИРИНСКИ ЗВУЦИ ,, ПРИ НЧ ,, НИКОЛА ВАПЦАРОВ – 1866 ,, С ДИРИГЕНТ ПЕТЬО КРЪСТЕВ.

МАЙСТОРСКИТЕ ИЗПЪЛНЕНИЯ НА ТАЛАНТЛИВИТЕ МУЗИКАНТИ , ДОБРЕ ПОДБРАНИЯ РЕПЕРТОАР И ИЗКЛЮЧИТЕЛНИТЕ ИЗПЪЛНЕНИЯ НА ТЕНОРА ЮРИЙ НИКОЛОВ , ОЧАРОВАХА ПУБЛИКАТА , КОЯТО ВЪЗТОРЖЕНО ГИ АПЛОДИРАШЕ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ.

СЕКРЕТАРЯ НА НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914 ,, Г-ЖА ГИЧКА ТРЕНЕВА СПОДЕЛИ , ЧЕ ТОВА Е НАЧАЛОТО НА ПРЕДСТОЯЩИ СЪВМЕСТНИ КОНЦЕРТНИ ИЗЯВИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ СЪСТАВИ НА ДВЕТЕ ЧИТАЛИЩА.
С УНИКАЛЕН СПЕКТАКЪЛ ЗАВЪРШИ УЧЕБНАТА ГОДИНА НА ТАНЦЬОРИТЕ ОТ ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ’’. ФЕЕРИЯ ОТ ЦВЕТОВЕ И КОСТЮМИ , ПРЕКРАСНИ СЪЧЕТАНИЯ. БУРНИ АПЛОДИСМЕНТИ СЛЕД ВСЯКО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОТДЕЛНИТЕ ГРУПИ. НАКРАЯ НА ТАНЦОВИЯ СПЕКТАКЪЛ ДЕЦАТА ПОЛУЧИХА ГРАМОТИ ОТ СВОЯ РЪКОВОДИТЕЛ Г-ЖА МАРИНА ДИМОВА. ЗАСЛУЖЕНИ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ПОЛУЧИХА ОТ ЗАМЕСТНИК КМЕТА НА ОБЩИНА ПЕТРИЧ Г-ЖА ИЛИЯНА ПОПОВА И ОТ СЕКРЕТАРЯ НА НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ,, Г-ЖА ГИЧКА ТРЕНЕВА.НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914 ‘’ 
ЗА ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ И МНОГОТО НАГРАДИ ПОЛУЧЕНИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ , НАДЯ ТОЛЕВА ТАНЦЬОР ОТ ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ’’ ПОЛУЧИ ПЛАКЕТ И ПАРИЧНА НАГРАДА. НАДЯ ЗАВЪРШИ 12 КЛАС И ПРИКЛЮЧВА С УЧАСТИЯТА СИ В ДЕНС КЛУБ "КРИСТАЛ", ПОЖЕЛАВАМЕ И МНОГО УСПЕХИ И ДА ПОКОРЯВА НОВИ ВЪРХОВЕ!!!


 

ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН КОНЦЕРТ НА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ ОТ КЛАС ПИАНО И КЛАС КИТАРА С ГОДИШНА ПРОДУКЦИЯ. МЛАДИТЕ МУЗИКАНТИ ОТПРАЗНУВАХА С КОНЦЕРТ УСПЕШНОТО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА. СВИДЕТЕЛСТВА И ПОДАРЪЦИ ПОЛУЧИХА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ОТ СВОИТЕ ПРЕПОДАВАТЕЛИ Г-ЖА НАЗЪРОВА , Г-Н ЛОБОШКИ И СЕКРЕТАРЯТ НА ЧИТАЛИЩЕТО Г-ЖА ГИЧКА ТРЕНЕВА. ВОДЕЩ НА ТЪРЖЕСТВОТО БЕ ЧАРОВНАТА ГИЧКА НИКОЛАЕВА ТРЕНЕВА. 


 


 

МЛАДИТЕ ТАЛАНТИ  НА Г-ЖА ГОЧЕВА ОТПРАЗНУВАХА УСПЕШНОТО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА В ГОЛЯМ ЧИТАЛИЩЕН САЛОН . СВИДЕТЕЛСТВА ПОЛУЧИХА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ОТ СВОЯТА ПРЕПОДАВАТЕЛКА И СЕКРЕТАРЯ НА НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914 ,, Г-ЖА ВАНГЕЛИЯ ТРЕНЕВА. 


 


 


 


 

ДЕТСКИ ОТДЕЛ НА БИБЛИОТЕКАТА ПРИ  НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914,, ОЧАКВА СВОИТЕ ЗВЕЗДНИ ЧИТАТЕЛИ ЗА СРЕЩА С МНОГО НОВИ ЗАВЛАДЯВАЩИ ЗАГЛАВИЯ И НЕОЧАКВАНИ ИСТОРИИ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ !!!


 

ДЕЦАТА НА ПЕТРИЧ ПОСРЕЩНАХА 1 ЮНИ С МНОГО МУЗИКА ,ТАНЦИ И ЗАБАВЛЕНИЯ.

ДТФС ,, ПРОЛЕТ‘‘ И ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ „ СЕ ВКЛЮЧИХА В БОГАТА КОНЦЕРТНА ПРОГРАМА ОРГАНИЗИРАНА ОТ ОБЩИНА ПЕТРИЧ , КОЯТО СЕ ПРОВЕДЕ В НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914 „ .


 

АРТ  КАФЕ   ПРЕКРАСНО ИМПОНИРАШЕ СЪС СВОЯТА АТМОСФЕРА НА ЛИТЕРАТУРНОТО ЧЕТЕНЕ ПОСВЕТЕНО НА НОВАТА КНИГА ,, НЕЗАБРАВА‘‘ НА КАТЯ КИРЯНОВА  , РЪКОВОДИТЕЛ НА ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ ,, ЕВТИМ ЕВТИМОВ ‘‘  

ПРИ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ,, .


 

НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914’’ГР.ПЕТРИЧ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ПОДВИГА НА ПОЕТА РЕВОЛЮЦИОНЕР ХРИСТО БОТЕВ И НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ. 

COVID – 19 ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ИЗВЕСТНИЯ ПЕТРИЧКИ КАРИКАТУРИСТ ЯНКО ГЪРКОВ.


 

НОВИ КНИГИ

НОВИ ЗАГЛАВИЯ ОЧАКВАТ СВОИТЕ ЧИТАТЕЛИ В БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ - 1914 ,, БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕУМОРНИЯ ТРУД И ОТДАДЕНОСТ НА БИБЛИОТЕЧНИЯ КОЛЕКТИВ БЯХА СПЕЧЕЛЕНИ ДВА ПРОЕКТА ПО ПРОГРАМА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ,, БЪЛГАРСКИТЕ БИБЛИОТЕКИ – СЪВРЕМЕННИ ЦЕНТРОВЕ ЗА ЧЕТЕНЕ И ИНФОРМИРАНОСТ ,, 

      ЗАПОВЯДАЙТЕ !!!


 

ВЪВ ВРЪЗКА С ОБЯВЕНОТО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ЗАРАДИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА СЪС ЗАПОВЕД №/ РД – 01-124/ 13.03.2020 Г. НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ЗАПОВЕД №/ IV – А-79 /13.03.2020 Г. НА КМЕТА НА ОБЩИНА ПЕТРИЧ СЕ ПРЕУСТАНОВЯВА ДОСТЪПА ДО БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ‘’ ГР. ПЕТРИЧ ДО 29.03.2020Г.
НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ПО-ОТГОВОРНИ !


 

ВЪЗПИТАНЦИТЕ НА НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ- 1914’’ ОТ КЛАС ПОП И ДЖАЗ ПЕЕНЕ И НАРОДНО ПЕЕНЕ , ДЕТСКИ ТАНЦОВ ФОЛКЛОРЕН СЪСТАВ ,, ПРОЛЕТ ‘’ И ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ ‘’ , ПОЗДРАВИХА ВСИЧКИ ДАМИ ПО СЛУЧАЙ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЖЕНАТА 8 –МИ МАРТ.ТЪРЖЕСТВОТО СЕ СЪСТОЯ В РЕСТОРАНТ ,, AVALON HALL ‘’.


 

НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914’’ ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ГЕРОИТЕ , ЗАГИНАЛИ ЗА РОДИНАТА.

142ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ.

НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ , ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ –ПОТОМЦИ НА СЛАВЕН И ГЕРОИЧЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД.


 

НАД 300 САМОДЕЙЦИ ОТ ОБЩИНА ПЕТРИЧ ЧЕСТВАХА ДЕНЯ НА ХУДОЖЕСТВЕНАТА САМОДЕЙНОСТ В РЕСТОРАНТ „AVALON HALL“

Празничната програма започна с изпълненията на Фолклорна формация ,,Пролет’’ с ръководител А.Божанин. Вечерта се превърна в истински спектакъл ,където хореографи,певци и музиканти се веселиха заедно и показаха своите завидни певчески и танцови умения.


 

НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ- 1914 ‘’

СЪВМЕСТНО С УЧЕНИЦИТЕ ОТ  IV  ОУ ,, ХРИСТО СМИРНЕНСКИ ‘’ И НАШИТЕ МИЛИ ПРИЯТЕЛИ ОТ ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ,, СЛЪНЦЕ’’ ПОСРЕЩНАХА БАБА МАРТА С МНОГО РАДОСТ И ВЪЛНЕНИЕ.

 


 

147 ГОДИНИ ОТ ОБЕСВАНЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

 

ПАМЕТТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА БЕ ПОЧЕТЕНА С МУЛТИМЕДИЙНА ПРЕЗЕНТАЦИЯ „ПАЗИМ ЗАВЕТИТЕ ТИ, АПОСТОЛЕ!” В БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ-1914” ГР. ПЕТРИЧ. УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ” НАУЧИХА ЗА ЖИВОТА И ДЕЛОТО НА ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН.

 БИБЛИОТЕКАТА Е УЧРЕДЕНА И ДОКУМЕНТАЛНА ИЗЛОЖБА „ДЕЛА ТРЯБВАТ, А НЕ ДУМИ”.


 

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ТАНЦОВИТЕ ШКОЛИ ПРИ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914 ‘’

ЧЕСТВАХА ,, СВЕТИ ВАЛЕНТИН ‘’ В КЛУБА НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА  ,,СИТИ КЛУБ ’’.


 

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА КНИГОДАРЯВАНЕТО

 

14 ФЕВРУАРИ Е МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА КНИГОДАРЯВАНЕТО .BOOK GIVING DEY  Е СРАВНИТЕЛНО НОВО НАЧИНАНИЕ, КОЕТО ВЕЧЕ НАБИРА СКОРОСТ. ПО ТОЗИ ПОВОД  РУСКИЯТ КЛУБ „ЕДИНСТВО -  2019” ГР. ПЕТРИЧ ДАРИ КНИГИ НА РУСКИ ЕЗИК НА БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1914”.

КНИГИТЕ СА ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ.

ОЧАКВАМЕ ВИ!!!

 


 

ЛИТЕРАТУРНА ВЕЧЕР

ПОСВЕТЕНА НА ,, ЯНА ЯЗОВА’’ 

БЛАГОДАРИМ НА КАТЯ ПОПОВА ЗА ПРЕДОСТАВЕНИТЕ КАРТИНИ ,КОИТО ИМПОНИРАХА  НА ВЕЧЕРТА ВНАСЯЙКИ МНОГО ЕМОЦИЯ И НАСТРОЕНИЕ.


 

235  ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ЯКОБ ГРИМ

 

ДЕЦАТА ОТ ПРЕДУЧИЛИЩНАТА ГРУПА С ПРЕПОДАВАТЕЛ Г-ЖА БОЖИНОВА ОТ ОУ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ” БЯХА ЧАСТ ОТ ДЕТСКОТО УТРО, ПОСВЕТЕНО НА ПРИКАЗНИЯ ВЪЛШЕБНИК ЯКОБ ГРИМ. ЧРЕЗ ПОЗНАТИТЕ ГЕРОИ ПЕПЕЛЯШКА, ХЕНЗЕЛ И ГРЕТЕЛ, СНЕЖАНКА И СЕДЕМТЕ ДЖУДЖЕТА, ХРАБРИЯ ШИВАЧ, РАПУНЦЕЛ И ДР. СЕ ПРЕНЕСОХА ВЪВ ВЪЛШЕБНИЯ СВЯТ НА ПРИКАЗКИТЕ.


 

СПИАЦИАЛЕН МУЗИКАЛЕН ПОДАРЪК ПОДНЕСОХА ТАНЦЬОРИТЕ НА  АНДОН БОЖАНИН ОТ ФОЛКЛОРНА ФОРМАЦИЯ ,, ПРОЛЕТ ‘’ , ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ’’ С РЪК. МАРИНА ДИМОВА И НИКОЛ ХРИСТОВА ОТ КЛАС ПОП И ДЖАЗ ПЕЕНЕ С ПРЕПОДАВАТЕЛ СВЕТЛА ГОЧЕВА . ПОЗДРАВЪТ БЕ КЪМ ВСИЧКИ ЖЕНИ , КОИТО СЕ СЪБРАХА ДА ОТПРАЗНУВАТ  ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ В РЕСТОРАНТ ,, AVALON HALL ‘’ , КАКТО И ДА ОТДАДАТ ЗАСЛУЖЕНА ПОЧИТ И БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ВСИЧКИ ЛЕКАРИ И АКУШЕРИ.


 

БЛАГОДАРИМ НА ОБЩИНА ПЕТРИЧ

ЗА ПОКАНАТА ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ ‘’ ПРИ НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ –1914‘’ ДА ОТКРИЕ ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ВРЪЧВАНЕТО НА НАГРАДИТЕ ,, СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА ‘’.


 

НЧ ,, БРАТЯ МИЛАДИНОВИ -1914’’ БЛАГОДАРИ НА РУСКИ КЛУБ ,, ЕДИНСТВО’’ ПЕТРИЧ , ЗА ПРИЗНАНИЕТО И ТОПЛИТЕ ПРИЯТЕЛСКИ ЧУВСТВА.

ЗА  ПОРЕДНА ГОДИНА ОТБЕЛЯЗАХМЕ СЪВМЕСТНО ПОСРЕЩАНЕТО НА СТАРАТА НОВА ГОДИНА. С ТАЛАНТИТЕ ОТ ДЕНС КЛУБ ,, КРИСТАЛ ‘’ И КРИСТИНА СТОЯНОВА ОТ КЛАС ПОП И ДЖАЗ ПЕЕНЕ . ПРАЗНИЧНАТА ВЕЧЕР СЕ ПРОВЕДЕ В ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС ,, БЪЛГАРИЯ ‘’ НА 12.01.2020 Г.