Get Adobe Flash player

Детска музикална школаДетска музикална школа при читалище „ Братя Миладинови” е основана през 1960 година.

В нея се обучават над  200 деца  на възраст от 5 до 18 години, които се запознават с различни стилове и жанрове на класическата и съвременна музика.

Школата е специализирана форма на обучение  и в нея учениците развиват своите музикални заложби.

Обучението се води от висококвалифицирани преподаватели.

Възпитаниците на школата  участват в различни читалищни и общоградски прояви.Те са носители на множество награди от международни и национални конкурси

 


 

ОРГАНИЗАЦИЯ НА РАБОТА

 •  Учебната година в школата започва на 15 септември и завършва на 30 юни.
 •  Обучението на децата се извършва по норматив и график съобразен с Правилника за    вътрешния    ред на читалището.
 •  Приемат се ученици целогодишно, без възрастови ограничения.
 •  Уроците се насрочват в удобно за ученика време.
 •  Заниманията са индивидуални и се провеждат два пъти седмично.
 •  В края на музикалната учебна година се провежда заключителният акт – концерт ,на който децата получават свидетелства .
 •  Таксата за обучение е месечна в размер на 20 лв. и се заплаща в счетоводството на читалището.

 


 

КЛАСОВЕ

Клас  поп и джаз пеене с преподавател Магдалена Николова – GSM :0877 27 89 99

Клас китара с преподавател Светослав Лобошки - GSM :  0889 333 110

 •  Клас китара с преподавател Гроздан Дончев - GSM :  0885 351 827
 •  Клас пиано с преподавател Ирина Назърова - GSM :  0876 693 237
 •  Клас мандолина и цигулка с преподавател Тодор Ковачев - GSM :  0898 830 808

  ПРЕПОДАВАТЕЛИ


 

 

КЛАС ПОП И ДЖАЗ ПЕЕНЕ И НАРОДНО ПЕЕНЕ С ПРЕПОДАВАТЕЛ СВЕТЛА ГОЧЕВА

 

 

 

Светла Гочева е завършила Югозападен университет ,, Неофит Рилски ‘’ гр. Благоевград, със специалност ”Музикална педагогика „. От 2017 г.  е преподавател по поп и джаз пеене и народно пеене в детска музикална школа.

 

Интересът на децата към музиката е голям и затова възпитаници на г- жа Светла Гочева печелят призови  места в различни формати за изгряващи таланти .

 

 • - Уроците по поп и джаз пеене включват  вокална техника и  артистични умения.
 • - Уроците по народно пеене развиват музикално-изпълнителските умения на учениците и са подходящи както за абсолютно начинаещи, така и за напреднали.
  - В рамките на тях учениците може да изучат тънкостите на вокалната техника в нашия фолклор, да развият музикалния си слух, да овладеят спецификите на пеене характерно за различните фолклорни области и да разучат характерни и любими народни песни.

 

 

 

 

 Slavcho


 

 Клас китара с преподавател Светослав Лобошки

Светослав Лобошки е завършил класическа китара в класа на проф. Дойчинов в гр.София. Той е сред най – известните автори на популярна музика у нас. Като композитор и аранжор е участвал във фестивалите : „Златният орфей” , „Бургас и морето” , ”Гласът на Азия” – Казахстан , „Славянски базар” –Беларус , „Пирин фолк” Сандански и много други. Бил е член на жури на : „Златен кестен” – Петрич , „Северно сияние” – Русе , „Родолюбие” – Панагюрище , „Лачени обувки” – Берковица и др. От 1985г. е преподавател по китара в детска музикална школа. 

 


 

Gozdan


 Клас китара с преподавател Гроздан Дончев

 

Гроздан Дончев е преподавател  с дългогодишен опит . Всички негови ученици изучават пиеси в стиловете: Blues; Rock; Country; Metal. В програмата с която се обучават децата са застъпени техники и маниери на свирене използвани в съвременната електрическа китара. Преминавайки целия материал,учениците могат да участват в солови изпълнения, индивидуално или с група и свирене пред публика.

 


 Клас пиано с преподавател Ирина Назърова

Ирина Назърова е завършила музикално училище в гр.Полтава – Украйна със специалност пиано. Работила е като концерт – майстор в  Педагогическия институт и в Спортната школа в гр. Полтава. От 2006г. е преподавател по пиано в детската музикална школа.


 


 

todor

 

 Клас мандолина и цигулка с преподавател Тодор Ковачев

Тодор Ковачев е завършил Музикалната академия в гр.Пловдив през 1977г. Работил е като учител по музика в ОУ „Д.Талев” – Благоевград, а по - късно продължава своята кариера като музикант към оркестъра за народни песни и танци и естрадния оркестър към Дома на културата – Благоевград . Два сезона е бил в оркестъра на Мая Нешкова и Кирил Икономов, като солист оркестрант. През 1982г. е бил ръководител на оркестъра към ансамбъл „ Биляна” при читалище „ Братя Миладинови” От 1986г. е диригент на Мандолинен оркестър при НЧ”Братя Миладинови” и преподавател по мандолина и цигулка . За заслуги е награден със златна значка на Комитета за култура. 

      Клас ударни инструмети с преподавател Младен Болчев

Младен Болчев е един от основателите на рок фестивала  "БЕЛЛА РОК". Занимава се с музика от малък, а своя опит и знание предава успешно и на учениците си с които провежда занимания всяка събота и неделя в читалището